Bámulatos házakat építenek palackokból a műanyag faluban

  • 2019. május 07.
  • Enikő
A faluban kastély és börtön is épült, szintén műanyag flakonokból.

Robert Bezeau kanadai vállalkozó belefáradt a rengeteg műanyag palack látványába, úgy döntött hát, újrahasznosítja őket.

 

Elköltözött a panamai Bocas del Toro településére, ahol műanyag palackfalut kezdett el építeni. A falu fő célja, hogy csökkentse a műanyag hulladékot. Robert mindezt úgy érte el, hogy a használt flakonokat egyszerűen beleépítette a házak falába, írta a Bored Panda.

 

műanyag falu

műanyag ház

 

Azt akarom, hogy a világ felismerje,  a műanyag palackokat sok másra is újrahasznosíthatjuk. Szigetelhetjük vele otthonainkat, építhetünk belőlük akár átmeneti lakhelyeket hajléktalanoknak, lehet belőle úszómedence, víztartály és még rengeteg minden

 

– mondja Robert, aki szeretné, ha az üzenete sok emberhez eljutna.

 

Bár az építés során a házak nem tűnnek olyan szépnek, valójában olyanok, amikben sokan szeretnének élni.

 

műanyag falu

 

műanyag falu

 

műanyag ház

műanyag falu

műanyag falu

műanyag ház

 

A faluban egy 100 négyzetméteres ház építésénél körülbelül 14 ezer műanyag palackot hasznosítanak.

 

Modern, stílusos és minőségi rezidenciákat építünk a palackokból. A lakások földrengésállóak és nagyon hűvösek, ezért nincs szükség légkondicionálásra. Ez az energiatakarékosságban is segít a falunak

 

– meséli el Robert.

 

műanyag falu

műanyag ház

 

 

A műanyag falunak műanyag vára is van, amely figyelemfelhívó célt szolgál.

 

A vár építése két évig tartott, négy szintes, 40 ezer PET-palackból épült. A kastélyban két vendégszoba és egy királyi lakosztály található, étkezősarok is van, a kilátás pedig fantasztikus belőle.

 

műanyag vár

műanyag kastély

 

A kastély mellett megtalálható a faluban egy börtön is palackokból, ami azt hivatott illusztrálni, hogy csapdába ejtjük a bolygónkat.

 

A falu megálmodója inspirálni akarja az embereket, hogy észrevegyék, mennyi műanyag van a világban. Szeretné arra ösztönözni az embereket, hogy kevesebb palackot használjanak, vagy legalábbis hasznosítsák újra a már felhasználtat.

 

műanyag kastély

műanyag falu

 

 

forrás: https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2019/05/01/pet-palack-haz-palackbol/