Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Adventi Zöld Kalendárium

  • 2018. november 28.
  • Peti

Zöld ötleteinkkel szeretnénk hulladékszegényebbé varázsolni az ünnepre való készülődést. Kövessétek naponta megjelenő posztjainkat Facebookon és Instagramon

Az idei Advent minden napján "kinyitunk egy ablakot" a Zöld Kalendáriumban. Itt nem cukorkát vagy csokit találhatsz majd, hanem hasznos tippeket, ötleteket a csomagolásmentes, környezettudatos készülődéshez. Csatlakozz Te is, tegyük együtt zöldebbé az ünnepi készülődést! 

Ha eddig még nem tetted volna, kövesd a Humusz Szövetség Facebook és Instagram oldalait. 

Az ajándékozás, csomagolás, sütés-főzés, házimunka mind-mind rengeteg melléktermékkel, hulladékkal, káros anyag kibocsájtással jár. Nem is beszélve a kapkodásból eredő fejfájásról. A hulladékmegelőzés jegyében arra bíztatunk mindenkit, hogy törekedjen a valódi értékek felé, hallgasson a tényleges szükségleteire. Előzzük meg a pazarlást! A boldog ünneplést alapozzuk meg azzal, hogy nyugodt lelkiismerettel mondhassuk: idén karácsonykor már a környezetet is megajándékozom az egyre kisebb öko-lábnyomommal. 

Hulladékban szegény Karácsonyt kívánunk!

alternativ_karacsonyfa

Alternatív karácsonyfa ötlet - forrás: pinterest

 

A Humusz Szövetség küldetése:

Célunk, hogy Magyarországon a fenntartható termelés és fogyasztás napi gyakorlattá váljon. Azért dolgozunk, hogy rendelkezésre álljon az ehhez szükséges ismeret és akarat, illetve kialakuljon a szükséges társadalmi, gazdasági és környezeti feltételrendszer. Ebben a munkában kiemelt partnernek tekintjük a civil közösségeket, a pedagógusokat és a felsőoktatásban részt vevő hallgatókat. A nulla hulladék felé vezető úton eszközeink a tájékoztatás, oktatás és tanácsadás, jó gyakorlatok felkutatása, hulladék megelőzési minták kidolgozása és megvalósítása, valamint közösségi együttműködések ösztönzése.

 

 

 

Amikre büszkék vagyunk

A Humusz Ház évek óta szolgálja szemléletformáló tevékenységeinket. 2018-ban a Zöld Kalandozások előadássorozatát összesen 202-en látogatták. Közel 25 gyerekcsoportnak tartottunk interaktív foglalkozást. Ebben az évben kezdett befutni a Pucolj ki! szabadulószoba, amivel két fesztiválon és egy családi táborban is megjelentünk. A Humusz Házban megvalósult programok a teljesség igénye nélkül:

 - zöld szülinapi bulik

 - workshopok

 - NuHu Bagoly Pedagógus Klub

 - lakossági tanácsadás minden hétköznap

 - közösségi komposztpont üzemeltetése egész évben

 - Műanyagmentes Piknik és a Szívószálmentes Kertmozi a Felelős Gasztrohőssel közösen

 - Cserebere börze

 

műanyagmentes piknik 

 

Őszi önkéntes képzésünk során 12 új önkétessel gazdagodtunk, akik lelkes munkájukkal járulnak hozzá programjainkhoz és munkánkhoz. 

Együtműködünk több önkormányzattal és oktatási intézménnyel a szemléletformálás területén.

Részt vettünk a Zöld Civil Szervezetek Országos Találkozóján, tagjai vagyunk több szakmai testületnek.

Országos jelentőségű környezeti nevelési programunk a Komposztünnep.

Nemzetközi programokba is bekapcsolódunk, mint például a Zero Waste Europe, a #BreakFreeFromPlastic, örményekkel közös visegrádi program.

 

2017. évi szakmai beszámolónkat itt olvashatod: https://humusz.hu/hirek/humusz-2017-evi-szakmai-beszamoloja/24480

 

 Humusz Pártoló Tagság