A Nulla Hulladék Programról a kisközösségek tükrében

Időpont: 
kedd, 2010, október 26 - 14:00 - 16:30
Helyszín: 
Humusz Ház

A Humusz az elmúlt években a hulladékcsökkentéssel kapcsolatos programjait egy csokorba rendezte és Nulla Hulladék Program néven indította útjára. A szlogen (Teljes élet – Nulla hulladék.) talán egyértelműen jelzi, hogy itt közel sem csak komposztálásról és betétdíjas üvegekről beszélünk. Mi is keressük a kiutakat. Az elmúlt 2 évben a célcsoportjaink és üzeneteink csiszolása mellett - többek között - mintaprogramok beindításán és jó gyakorlatok gyűjtésén dolgoztunk. A munkát természetesen nem fejeztük be, de most szeretnék rátekinteni a program közösségi, személyes vonatkozásaira és megnézni, hogyan érdemes tovább folytatni. Ezért közös gondolkodásra, tapasztalatcserére hívunk minden érdeklődőt.

Arról valószínűleg mindannyian sokat tudnánk beszélni, hogy miért nem működnek a kisközösségek és a környezetvédelem. Mi most arról szeretnénk beszélgetni Veletek, hogy mi az, ami működik, milyen irányban érdemes tevékenykedni és a Humusz a NuHu Programjával hogyan tud hozzájárulni egy fenntartható világ alakulásához, a társadalmi jóllét eléréséhez.

 

Arra kérünk Benneteket, hogy a találkozó előtt

  • olvassatok a Nulla Hulladék Programról: http://humusz.hu/nullahulladek/nulla-hulladekrol/6614 (a www.nullahulladek.hu-n további hasznos dolgokat olvashattok a témáról)

    és gondolkodjatok a lenti kérdéseken:

    Mitől lesznek érdekesek Nulla Hulladék Program elemei a helyi közösségek számára?

  • Milyen segítségre van leginkább szükségük a Humusztól a programok megvalósításához?

  • Mi lehet számukra motiváló a fenti programok megvalósításában?

  • Mivel segíthető elő, hogy hosszabb távon is fennmaradjon a program?

  • Mivel lehet felkelteni az érdeklődésüket a helyi szintű Nulla Hulladék tervek készítése iránt? Hogyan lehet/érdemes bevonni a lakosságot a tervezésbe?

 

Program

Felvezető előadások a fenti témákban

Együtt gondolkodás a kisközösségek szerepéről a környezetvédelemben a Nulla Hulladék Program kapcsán

 

 

A műhelymunka helyszíne: HuMuSZ Ház (Budapest, 1111, Saru u. 11. )

A műhelymunka időpontja: 2010. október 26., 14:00-16:30 óra között.

 

Várunk mindenkit szeretettel!

 

 

További információk

- a szervezéssel kapcsolatban: Temesvári Szilvia – [email protected]

- a programmal kapcsolatban: Földesi Dóra – [email protected]

 

 

 

A programot támogatja: Nemzeti Civil Alapprogram, EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmus. Supported by a grant from Iceland, Liechtenstein and Norway through the EEA Financial Mechanism and the Norwegian Financial Mechanism.