Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"Re-design - gondold újra!" kreatív alkotói pályázat

  • 2015. január 25.
  • Csilla

A Humusz Szövetség meghirdeti a "Re-design - gondold újra!" pályázatot a barkácsolni szerető, kihívást keresőknek.

re-designHa szeretnéd megcsillogtatni a kreativitásodat és egyben tenni valamit a környezetvédelemért, jelentkezz a Humusz Szövetség lakossági pályázatára, amelynek témája az egyes tárgyak funkciójának újragondolása és ezekből újrahasznosított használati tárgyak barkácsolása. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsítse a „re-design” irányzatot, ezáltal is elősegítve a környezeti szemléletformálást.
Pályázhat minden magyar állampolgársággal rendelkező természetes személy. Lehetőség van egyéni vagy páros pályázatok benyújtására. 

A pályázat témája:
1. kategória: bármilyen használati tárgy készítése a következők valamelyikéből: fölösleges/tönkrement bicikliből, bőröndből, harisnyából, esernyőből, régi játékokból.
2. kategória: kisebb méretű irodai kellék készítése, ami lehet: kalaptartó, papírtartó, kisszekrény, virágkaspó, asztali-, vagy állólámpa, beltéri recycling designkuka stb.

A beadott pályaműveknél legyen egyértelmű, hogy melyik kategóriában indulnak! Az anyagok beszerzéséről a pályázók maguk gondoskodnak.

 

Ha inspirációra van szükséged, olvasd el Ullmann Mónika redizájn tippjeit, ötleteit!

Ullmann Mónika

A beadott pályaművek technikai követelményei:

  • Az alapanyagok mindkét esetben régi, felesleges, újrahasznosított-, újrafeldolgozott- vagy maradékanyagok legyenek.
  • A pályamunkához a pályázó adjon rövid (500 karakternyi) leírást, amelyből megismerhetjük az elkészítés folyamatát és a felhasznált anyagok eredeti funkcióját.
  • Beküldendő minden pályaműről minimum 5 db, jó minőségű (megfelelő megvilágítás, fehér háttér, min. 1.5 MB, vagy 1.2 Mpixel méretű) fénykép.

        o A fényképek közül 3 db elöl-, hátul- és oldalnézetet dokumentáljon, valamint
        o 1-1 fénykép készüljön az alapanyagokról, illetve a kész pályaművekről (szemléltetve az „előtte-utána” állapotokat).

A pályázatok értékelése:

A zsűri tagjai:

- Ullmann Mónika, színésznő

- Fehér Bori, a Mome Ecolab vezetője

- Humusz munkatárs

- és Ti!

A bírálatok során a közízlést, vagy a kisebbségek jogait, stb. kifejezetten sértő, szerzői-jogi szempontból aggályos, vagy a pályázati feltételeknek nem megfelelő műveket indoklás nélkül kizárjuk. Az eredményről minden pályázót írásban értesítünk.


Az alkotásokat a Humusz Szövetség Facebook oldalára is feltöltjük, hogy a közönség szavazatait (like-ok és megosztások) is figyelembe tudjuk venni. A különdíjak kiosztásánál a közönségszavazatok is beleszámítanak. A Facebook-on szavazni március 21. és 29. között lehet.

Eredményhirdetés: 2015. március 31.

Díjazás:

Fődíj: Pályázati kategóriánként 45 ezer forint értékű ajándékcsomag: benne barkács készlet, kreatív könyv és magazin előfizetés a zöld gondolkodás elősegítése jegyében.

Továbbá mindkettő kategóriából több pályamű is kiválasztásra kerül, amelyek Re-Krea különdíjban részesülnek.

 

Re-design vándorkiállítás

A nyertes és különdíjazott pályaműveket a Humusz Szövetség a 2015. április – október között, az ország 11 helyszínén megrendezésre kerülő országos „Re-design vándorkiállításon” mutatja be.  A kiállítás megnyitójára április 18-án kerül sor a Zöldmag Fesztivál keretében a Magnet Közösségi Házban. Az esemény díszvendége, a pályázat zsűrijének egyik tagja Ullmann Mónika, a közismert színésznő.

A kiválasztott - azaz díjazott - pályaművek Humusz Szövetség irodájába való szállítása és annak költsége a pályázót terheli, és ezt április 10-éig meg kell tennie, hogy az alkotás megjelenhessen a vándorkiállításon.


Beküldési határidő: 2015. március 20. (a benyújtásnál a postai bélyegző dátuma számít postai jelentkezés esetén):

Beküldési cím: Humusz Szövetség, 1111 Budapest, Saru utca 11. Vagy a képeket és leírást elektronikus formában várjuk a [email protected] e-mail címen.

A tárgyban a „Re-design – Gondold újra!” jeligét fel kell tüntetni.
Minden pályaműnél kérjük megadni az alkotó nevét és elérhetőségeit (lakcím, telefonszám és e-mail).

Egyéb információk:

A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket.
A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják, hogy a zsűri bármely, jelen pályázattal kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban minden jogi tevékenység kizárt.
A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja.

További tájékoztatás kérhető: [email protected] email címen, vagy a +36 1 386-26-48 telefonszámon, illetve személyesen a Humusz Szövetség irodájában (1111 Budapest, Saru u. 11.).

 

Kíváncsian várjuk a beérkező pályaműveket – mindenkinek jó munkát és sok sikert kívánunk!


A pályázat az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott projektjének keretein belül kerül megvalósításra. Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E. Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu.

 

 Médiapartnerek:

Praktika, Ötletmozaik

PályázatfigyelőSzép LakEzermester greenfo


Gyakran Ismételt Kérdések

1. Egy pályázó több pályaművet is beadhat?

- Igen, nem akarunk a kreativitásnak határt szabni!

2. A pályázat kiírásban felsorolt anyaglistából lehet csak alapanyagot választani?

- Az I. kategóriánál alapvetően az a feladat, hogy megadott tárgyak legyenek a kiindulási anyagok, ezek alkossák a fő részét a pályaműnek, továbbá lehetséges azok kombinálása. Természetesen a készítés során kisebb mértékben fel lehet más anyagot is használni, de ezeknél is törekedjetek, hogy újrahasznált, újrafeldolgozott vagy újrahasznosított anyagok legyenek. Ebben az esetben nincs meghatározva a végeredmény!

3. A II. kategóriánál milyen alapanyagokat lehet felhasználni?

Ebben az esetben rátok bízzuk, hogy milyen anyagból indultok ki, a feladat azonban itt is a re-design, azaz régi, felesleges tárgyakat kell kreatívan újragondolni, újrahasználni. Illetve itt is fel lehet kis mértékben használni más, nem újrahasznált/feldolgozott/hasznosított anyagot.

4. Mit takar "A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja." kitétel?

-  A szabad felhasználás azt jelenti esetünkben, hogy a pályaművekről készült - a jelentkező által beküldött - fotókat felhasználhatjuk beszámolókhoz, kommunikációs anyagokhoz, magához a vándorkiállításhoz stb., illetve a nyertes pályaműveket az azokból összeállított vándorkiállítás során mutatjuk be ország-világnak, majd a kiállítás végén minden nyertessel egyénileg egyeztetünk, fel kívánják-e ajánlani alkotásukat a Humusz Szövetség részére, vagy annyira megszerették a művet, hogy nincs szívük megválni tőlük.