Humusz hírek

Május 24-26 között Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza-kastély impozáns épülete és parkja látta vendégül a 33. Zöld Civil Országos Találkozót. A találkozó megszervezését és lebonyolítását ez alkalommal a Humusz Szövetség végezte, munkatársai és lelkes önkéntesei bevonásával.

A találkozóra az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők: környezet- és természetvédelemmel foglalkozó civil szakemberek, családok és érdeklődők. 40 különböző zöld civil szervezet képviseltette magát. Az idei találkozó különlegessége volt, hogy sokan érkeztek vállalati partnerként (mintegy 20 különböző cég képviseletében), hogy párbeszéddel, közös gondolkozással erősödjön a szektorok közötti együttműködés.

 

Elérhetővé vált a szervezet 2023. évi közhasznúsági jelentése. Aki viszont szeretne a számok mögött rejlő tevékenységekről többet megtudni, azok számára itt van szakmai beszámolónk a tavalyi évről.

A Humusz Ház 2024. július 1-7. között zárva tart.

Nulla Hulladék Blog

A Klímakönyv nem könnyű olvasmány, de megéri a rászánt időt, mert sokat ad cserébe.
Gyuri
A Józsefvárosban megnyílt Repair Café Budapest remekül működik - a szakemberek és a vendégek örömére
Gyuri

Ha tetszik a munkánk, támogasd a Humuszt!

Tanösvény promó

1%

szabaduló szoba

Legyen Zöld szülinapod!

 Szolgáltatásaink

 

Szakmai cikkek

A Humusz Szövetség és a Gammapolisz Nonprofit Kft. 2023-ban kiírt „Komplex környezeti nevelés megvalósítása” pályázatán összesen 82 iskola mérettette meg magát. Három pályázatot hirdettünk ki győztesként, akik a 2023-/2024-es tanévben megvalósíthatták álmaikat, és ehhez intézményenként 2 millió forint támogatást is kaptak.

Első cikkünkben egy rövid körképet szeretnénk adni program koncepciójáról és történetéről. Felvillantjuk az iskolák zöldítési terveit, valamint az erősségeiket, amikkel más intézmények elé példát is állítanak. Cikksorozatunk további részeiben egy-egy iskola saját projektjét fogjuk bemutatni részletesebben.

A Zero Waste Europe és a ToxicoWatch Alapítvány által közzétett, a szlovákiai és hollandiai hulladék(együtt)égetők kibocsátásával kapcsolatos biomonitoring-kutatásról szóló új bizonyítékok szerint a létesítmények közelében lévő élelmiszerekben magas a környezetben tartósan megmaradó szerves szennyező anyagok (persistent organic pollutants, POP) szintje.

Alább közzétesszük a Truth About Plastic és számos más szervezet közreműködésével készült nyílt levelet, amely a Globális Műanyagegyezmény tárgyalóit szólítja fel, hogy tegyenek meg mindent, ami ahhoz szükséges, hogy egy ambiciózus egyezmény szülessen.

Humusz események

A közeljövőben nincs Humusz esemény.

Egyéb események

A közeljövőben nincs egyéb esemény.

Szemléletformálás

nuhu tanösvényOktatóterem és tanösvény várja az iskolás csoportokat a Humusz Házban. Tanárképzéssel, oktatócsomaggal, kiadványokkal segítjük a pedagógusokat.

Tovább...

Filmek