Humusz hírek

A pályázat kiírói elkötelezettek a klímaváltozás elleni küzdelemben. A fenntartható jövőért végzett több évtizedes munkájukban kiemelt partnerként tekintenek a pedagógusokra, környezeti nevelőkre, a jelenkori diákokra valamint az őket nevelő családokra és oktatási intézményekre. Olyan megoldások felé szeretnék terelni a társadalmat, melyek a közös tudásszerzés, hálózatos gondolkozás, reziliencia, cselekvésbe ágyazott tanulás segítségével példát közvetítenek a gyorsan változó társadalmi környezet számára. Szeretnénk elérni, hogy a fenntarthatóság a mindennapokat átszövő, motiváló, vonzó és valódi életformává váljon, aminek előmozdítói lehetnek az iskolai közösségek.

Sokan szoktátok kérdezni, hogy mégis miből tartja fenn magát egy környezetvédelmi szervezet manapság? Bár a közhasznúsági jelentéseinkben kötelesek vagyunk erről részletesen beszámolni, most kicsit közérthetőbben mutatjuk be, milyen bevételeink és fő kiadásaink voltak a 2022-es évben. 

Kedves kerthasználók, komposzt-tagok, érdeklődők!

2022. december 22 - január 8 között a Humusz Ház zárva tart. Sem a kert, sem a komposztpont nem lesz látogatható.

Nulla Hulladék Blog

Egy német szerzőpáros Klímamegoldások című könyvét szemlézzük. A sorozat negyedik része.
Gyuri
Egy német szerzőpáros Klímamegoldások című könyvét szemlézzük. A sorozat harmadik része.
Gyuri

Ha tetszik a munkánk, támogasd a Humuszt!

szabaduló szoba

Legyen Zöld szülinapod!

 Ne égess!

 pártoló tagság

 

Szakmai cikkek

A keletkezett hulladék mennyiségének csökkentése számos európai országban okoz nehézséget, ám egy észak-olaszországi város, Párma olyan példával szolgált az elmúlt években, amely iránymutató lehet minden környezettudatos régió számára is. 

A biohulladék elkülönített gyűjtése és újrafeldolgozása 2023. december 31-től európai uniós kötelezettség. Ebből kifolyólag a Humusz egy szakmai állásfoglalást készített, amiben kitér a különböző biohulladék-kezelési módokra. A szakmai ajánlás tagszervezetek és külső szakértők bevonásával készült. Egyetértesz a tartalmával? Szervezetként lehetőséged van aláírásoddal támogatni az alábbi űrlap kitöltésével.

100 európai civil szervezet (köztük a Humusz Szövetség) sürgősen felszólítja az EU tagállamait és az Európai Bizottságot, hogy 2025-ig tiltsák be az összes PFA-vegyületet a fogyasztási cikkekben, 2030-ig pedig minden felhasználásukat.

Legfrissebb hírek

Humusz események

A közeljövőben nincs Humusz esemény.

Egyéb események

A közeljövőben nincs egyéb esemény.

Szemléletformálás

Oktatóterem és tanösvény várja az iskolás csoportokat a HuMuSz HázbanOktatóterem és tanösvény várja az iskolás csoportokat a HuMuSz Házban. Tanárképzéssel, oktatócsomaggal, kiadványokkal segítjük a pedagógusokat.

Tovább...

Filmek