Humusz hírek

A Humusz Ház március 28. és április 1. között nem látogatható.

Idén már 33. alkalommal kerül megrendezésre a Környezet- és Természetvédő Civil szervezetek Országos Találkozója. Röviden csak Zöld OT-ként emlegetjük. A Humusz 2024-es szótárának egyik leggyakrabban használt kifejezése ez, hiszen idén mi vagyunk a főszervezők. A rendezvény célja a szakmai diskurzus mellett a kapcsolódás és együttműködés erősítése is. A civil szervezetek mellett nagyon nagy szeretettel várjuk a magánszemélyek, pedagógusok, fiatalok jelentkezését, valamint a zöld átállásért dolgozó vállalatok munkatársaira is számítunk. 

Városi zöld séták országszerte nagy népszerűségnek örvendenek. Budapesten a Zöld kalandozások elnevezésű programsorozat zöld sétával zárult. A Humusz Szövetség idén is izgalmas sétákkal várja a lakosságot. Az első séta március végén kerül megrendezésre.

 

Nulla Hulladék Blog

A Klímakönyv nem könnyű olvasmány, de megéri a rászánt időt, mert sokat ad cserébe.
Gyuri
A Józsefvárosban megnyílt Repair Café Budapest remekül működik - a szakemberek és a vendégek örömére
Gyuri

Ha tetszik a munkánk, támogasd a Humuszt!

1%

Tanösvény promó

szabaduló szoba

Legyen Zöld szülinapod!

 Szolgáltatásaink

 

Szakmai cikkek

Alább közzétesszük a Truth About Plastic és számos más szervezet közreműködésével készült nyílt levelet, amely a Globális Műanyagegyezmény tárgyalóit szólítja fel, hogy tegyenek meg mindent, ami ahhoz szükséges, hogy egy ambiciózus egyezmény szülessen.

A műanyaghulladék-megelőzési startup, a CleanHub új jelentése azt vizsgálja, hogy a műanyagokkal kapcsolatos ipar hogyan járul hozzá közvetlenül az éghajlatváltozáshoz – megállapítva, hogy több üvegházhatású gázt (ÜHG) termel, mint a légiközlekedési és a hajózási ipar.

Az Európai Tanács álláspontja reményt ad a csomagolási jogszabályra nézve. A civil szervezetek felszólítják az intézményeket, hogy a háromoldalú tárgyalások (az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa és az Európai Bizottság) során jobban kötelezzék el magukat a megelőzés és az újrahasználat mellett.

Legfrissebb hírek

Humusz események

Egyéb események

Szemléletformálás

nuhu tanösvényOktatóterem és tanösvény várja az iskolás csoportokat a Humusz Házban. Tanárképzéssel, oktatócsomaggal, kiadványokkal segítjük a pedagógusokat.

Tovább...