Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Végre Finnország is megismerheti a magyar fenntartható dizájnt és divatot!

  • 2018. szeptember 11.
  • CsViki

Tavaly Budapesten láthattátok, idén pedig Helsinkiben rendezték meg azt a kiállítást, amelynek főszereplői a fenntarthatóság iránt érzékeny magyar divat- és formatervezők.

A szervező, Fazekas Fanny nemrég átküldött néhány fotót és a tervezők listáját, amit megosztok veletek is, mert valószínűleg felbukkan néhány olyan név, amely még számotokra is új - adja hírül Mengyán Eszter a holyduck.hu-n.

„A Helsinkiben megvalósuló kiállítás célja, hogy segítse a feltörekvő magyar designerek nemzetközi ismertségét, és párbeszédet kezdeményezzen a fenntartható design aspektusairól finn és magyar alkotók között. A kiállítás divatszekciójában olyan magyar kortárs designerek munkái kapnak helyet, akik árnyalni kívánják az ökodivat problémakörét, elsősorban az alapanyagok felhasználási lehetőségeire, társadalmi és gazdasági szempontjaira fókuszálva. A tárgytervezési részlegben kiállított munkák szintén a fenntartható fejlődést segítő gyakorlatokra mutatnak példákat” – írta Fazekas Fanny, akivel – remélhetőleg – hamarosan személyesen is beszélgetek a motivációiról, a munkájáról, a makramé iránti rajongásáról.

Ha pedig élnek ismerőseitek Helsinkiben, szóljatok nekik, hogy a kiállítás 2018. október 12-ig megtekinthető a Helsinki Balassi Intézet – Magyar Kulturális és Tudományos Központ galériájában.

 

A kiállító márkák és tervezők:

Manera – studio – Budapest

Botanika

Ursuslupus

NES shoes

Vetlényi Alma

Veszprémi Gabriella

Repityke

Printa

Temesi Apol

Pressed Pets

Paper Up!

Fészek Részek

Misija design

Tóvaj Rozi

Deme Tamás

Plié by Atelier

Medence Csoport

Malinko bag

ESZKA

Faludi G

 

A kiállító tervezőkkel készült interjúkat a REBELMEDIA  oldalán lehet elolvasni. A kiállítás a JYSK Finland támogatásával jött létre.

 

Forrás: holyduck.hu

Kép: Fazekas Fanny