Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Légy Te is Nulla Hulladékos!

  • 2017. november 13.
  • Csilla

A nulla hulladék nem csupán szemlélet, hanem életmód is egyben. A "kihívás" célja az, hogy minél többen ismerjék fel lehetőségeiket a hulladékcsökkentés terén, és merjenek lépést tenni ennek érdekében. A Humusz több eszközzel is segít ennek érdekében: kvízzel, tippekkel, találkozókkal, adatbázisokkal. Csatlakozz Te is!

Te hol tartasz a nulla hulladék felé vezető úton? 

Létrehoztunk számotokra egy kvízt, amiben fel tudjátok mérni, hogyan álltok a hulladékcsökkentés terén. Ez nem teszt, nincs pontozás, hiszen mindenkinek mások a lehetőségei. Célunk, hogy a kérdésekkel is arra adjunk tippeket, mely területeken hogyan tudtok faragni a hulladéktermelésen.

Ráadásul, ha a jövő évre teszel Nulla Hulladékos Fogadalmat, és ezt megosztod velünk, akkor 5000 Ft értékű utalványt nyerhetsz, amit a www.hulladekmentes.hu webáruházban tudsz eszközökre vagy tanfolyamra felhasználni!

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor itt tudsz belevágni!

 

Nulla Hulladékos workshop és tapasztalatcsere

A hulladékcsökkentés elméletben jól hangzik, de hogyan lehet ezt a gyakorlatban megvalósítani? A Humusz 10 pontban foglalta össze azokat a jó gyakorlatokat, amikkel a legkönnyebben tudod a hulladékot megelőzni és környezetbarát módon kezelni. Ezeket kívánjuk közelebbről bemutatni, ill. egyéb praktikákat megosztani egy workshop keretében, ahol további célunk, hogy kialakuljon egy olyan közösség, ahol nulla hulladékos jó gyakorlatokat lehet megosztani egymással.

Ha még nem vágtál bele, azért, ha már profi szinten nyomod, akkor azért gyere el december 6-án 18 órára a Humusz Házba, ahol izgalmas eszmecserék mellett frissítőkkel is várunk!

 

És ne feledd szlogenünk:

nulla hulladék


 

A Légy Te is Nulla Hulladékos! projekt a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programjának keretében valósul meg.

Földművelésügyi Minisztérium