Hol tartasz a nulla hulladék felé vezető úton?

 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
1 / 17

nulla hulladék

Képzeljük el a nulla hulladékot, mint egy eléni kívánt célt. Próbáljuk meg úgy alakítani fogyasztásunkat, életmódunkat, hogy ez a cél lebeg lelki szemeink előtt. Kezdjük kis lépésekkel: mondjuk nemet a kínált műanyag zacskóra vagy promóciós termékre. Válasszuk a kevesebb csomagolással rendelkező terméket. Kérjünk inkább kölcsön egy ruhát, mint hogy ott porosodjon az egyszer viselt kisestélyi. Minden lépés a nulla hulladékhoz visz közelebb, és az egyes lépéseket is könnyebb lesz egy idő után megtenni. 

Az alábbi kérdőívvel kívánunk neked segítséget nyújtani abban, hogy fel tudd mérni, hogyan állsz a hulladékcsökkentés terén. Ez nem teszt, hiszen tudjuk, hogy mindenkinek mások a lehetőségei, mindenkinek más fér bele az életmódjába, így pontozás sincsen. Rajtad áll, mennyire válaszolsz őszintén a feltett kérdésekre. A kérdések mellett rövid magyarázatokat is találhatsz, amelyekkel tudod magad a nulla hulladékos skálán elhelyeni. Ebből kifolyólag érdemes először a kérdésre válaszolni. Minél többféle élethelyzetből próbáltunk meríteni a kérdések és válasz lehetőségek során, de természetesen így sem teljeskörűek, előfordulhat, hogy a rád igaz állítás nem is szerepel ott. Ez esetben a leghasonlóbb választ jelöld meg. A kérdőív kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe.

 

Nyereményjáték - LEZÁRULT (De ez ne tartson vissza attól, hogy kitöltsd a kvízt!)

Amennyiben szeretnél a sorsoláson részt venni, a kérdőív végén egy Nulla Hulladék fogadalom megfogalmazásával és elküldésével teheted meg 2017. december 31-ig. A fogadalom olyan legyen, amit tényleg meg tudsz valósítani hosszú távon. Nem kell nagyban gondolkodni, az a lényeg, hogy olyan legyen, amit eddig még nem tettél meg. Mindenképpen személyes fogadalom legyen! A Humusz munkatársai 2017 év elején tettek egy-egy fogadalmat pl. textil zsebkendő használata, PET palackok elkerülése, komposztálás. A játékban résztvevők között 2018. januárban 5 db 5000 Ft értékű utalványt sorsolunk ki, amelyek a www.hulladekmentes.hu webáruházban lehet hulladékcsökkentést segítő eszközökre vagy tanfolyamra felhasználni.

Nulla Hulladék Workshop

A hulladékcsökkentés elméletben jól hangzik, de hogyan lehet ezt a gyakorlatban megvalósítani? Erre szeretnénk választ adni egy workshop során, ahol személyes tapasztalatcserére, praktikák megismerésére is lesz lehetőség. Ha még nem vágtál bele, azért, ha már profi szinten nyomod, akkor azért gyere el december 6-án 18 órára a Humusz Házba, ahol izgalmas eszmecserék mellett frissítőkkel is várunk!
További információk: http://humusz.hu/esemenyek/nulla-hulladek-workshop/24018

 Adományozz a mobiloddal!

A Telekom hello holnap! applikációjának segítségével két kattintással tudod a munkánkat támogatni. Olvasd be a QR kódokat és a szerzett pontokat ajánld fel a Humusz részére. Köszönjük!

nuhu kvíz    nuhu workshop

Nuhu Kvíz kitöltése                 Nulla Hulladék workshop részvétel

 

Sok sikert kívánunk a hulladékcsökkentéshez és ne feledd szlogenünket:

Teljes élet, nulla hulladék.

Kérdéseket, észrevételeket a [email protected] e-mail címre várjuk.


A kvíz a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás programjának támogatásával valósult meg.

földművelésügyi minisztérium

 

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.