Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új tanösvény az Aquincum mocsarasában

  • 2012. április 02.
  • T.Zsuzsa
Szerző: 
T.Zsuzsa

Budapest III. kerületében az Aquincum-Mocsáros Egyesület a Fővárosi Önkormányzat támogatásával tanösvényt létesít a Mocsáros-dűlőben. Az  Óbuda Napjára, 2012. május 5-ére tervezett avatást követően újabb tanösvényen lehet majd kikapcsolódni, de mindezek előtt lehetőség nyílik egy kurzuson való részvételre is. Nem kell tanösvény-vezető legyél, érdeklődőket is tudnak, korlátozott számban fogadni. Pár szót mindezekről:

A tanösvény a Mocsárosban fellelhető állat- és növényvilágot mutatja be információs táblákkal és ismeretterjesztő füzetekkel a Gladiátor utcai játszótértől a patak mellett haladva az Amfiteátrumig. A tanösvény úgy lett tervezve, hogy a kész tanösvényt csoportos túrázóknak, iskolai osztályoknak felkészült vezetők mutatnák be. A tanösvény szabadon látogatható lesz, de várható, hogy szakvezetést is igényelni fognak a csoportos látogatók, amint széles körben hirdetni fogjuk a lehetőséget. Ezért szeretnénk egy vezetői csapatot verbuválni azon tagtársakból és érdeklőkből, akik a Mocsáros tájtörténetével és élővilágával szívesen megismertetnék az előzetesen bejelentkező csoportokat. Elsősorban a biológia, a földrajz, a növények, az állatok, a vizek, a természet- és környezetvédelem, és nem utolsósorban az emberek iránt érdeklődő szakembereket és nem szakembereket, nyugdíjasokat, tanárokat, egyetemi hallgatókat várjuk.

A kurzusok egyenként három órásak lesznek, áprilisban négy alkalommal:

  1. 2012. április 7., szombat 9. óra,
  2. 2012. április 7., szombat 14. óra,
  3. 2012. április 21., szombat 9. óra,
  4. 2012. április 21., szombat 14. óra. 

A részvétel ingyenes. A szakvezetésért megegyezés szerinti tiszteletdíjat kérhet a majdani szakvezető.

Jelentkezni: Dukay Igornál, természetvédelmi szakértőnél, a tanösvény tervezőjénél (tel:70/235-02-54, e-mail: [email protected]), valamint az Aquincum-Mocsáros Egyesület e-mail címén ([email protected]) lehet. 

Az április 7-i időpont kezd betelni, ezért inkább a 21-e nyújt még lehetőséget. (Ez, sajnos, csúsztatott munkanap.)