Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Oktatócsomag a Globalizáció Kihívásaihoz

  • 2012. július 20.
  • T.Zsuzsa
Az oktatócsomagot nemzetközi globális nevelési szakértő csoport dolgozta ki az angliai Field Studies Council vezetésével 2011-ben. A kézikönyv a 12-17 éves fiatalokat gondolkodásra ösztönzi a világban elfoglalt helyükről és a világ többi részével való kapcsolatukról, és felkészíti őket a cselekvésre az iskolájukban, otthon és a helyi közösségekben.

A tananyag két átfogó témára összpontosít: Biodiverzitás és szegénység, valamint Klímaváltozás és gazdaság. A cél a különböző problémák közötti kapcsolatok megmutatása, megtapasztalása, kiemelve az összefüggéseket, a kölcsönhatásokat, és a lokális-globális kapcsolatokat. 10 leckén keresztül nevel az aktív állampolgárságra. A diákok megtanulhatják, hogy a különböző tevékenységeken keresztül hogyan érhetnek el igazi változást. Struktúrája nagyon rugalmas, különböző osztályokban és tantárgyakban is felhasználható. Minden lecke egy gondolkodási készségre koncentrál, amely fejlődik a leckekülönböző részeinek használata során. A kiadvány elsősorban tanárok és nem formális oktatás iránt elkötelezettek számára készült és minden leckéhez az adott témához tartozó feladatlapok tartoznak, képek, grafikonok és idézetek. A 60 oldalnyi feladatlapot mellékletként külön meg lehet rendelni, így a tanulók a kezükben tudják tartani a szemléltető eszközöket. Az Oktatócsomagot egyaránt lehet használni formális és nem formális oktatásban.

Néhány idézet a felhasználóktól. Mit nyertek az Oktatócsomag használata során?

 „Új hozzáállás, új módszertan a munkám során. Könnyebben tudtam motiválni a tanulókat!”
 „Nagyon hasznos és könnyen használható módszerek a fejlesztési képzésben. Eddig ez hiányzott az iskolánkból.”
 „Jó segédanyag, amely segíti a diákokat a globális problémák megértésében valamint abban, hogy igazi lépéseket tegyenek.”

Megrendelhető e-mailen: [email protected]

Az oktatócsomag (kötet+feladatlapok) ára: 4800 Ft/db + postaköltség.  
          5 példány feletti megrendelés esetén: 3600 Ft/db + postaköltség
          20 példány feletti rendelés esetén: 2400 Ft/db + postaköltség
Melléklet (a diákok kezébe adható feladatlap készlet) ára: 1000 Ft/csomag
A melléklet csomag a 60 A4 oldalnyi színes feladatlapot tartalmazza külön is, ami a tanári oktatócsomagnak eleve része, de így kérhető további készletben, hogy a diákok kezébe lehessen adni.

További információ: www.bocs.hu; www.poverty2prosperity.eu