Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Mozdulj a jó irányba!”

  • 2012. május 18.
  • T.Zsuzsa
Szerző: 
T.Zsuzsa

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erőforrás Mi-nisztérium ismét rajz-, fotó és családi kreatív pályázatot hirdet az Európai Mobilitási Hét és Au-tómentes Nap alkalmából. A pályázaton a „Mozdulj a jó irányba!” jelmondathoz kapcsolódó alkotásokkal lehet részt venni.

Pályázati kategóriák:

1. Rajzpályázat:

  • óvodás kategória
  • kisiskolás kategória (1-4. osztály)
  • felső tagozatos kategória (5-8. osztály)

2. Fotópályázat:

  • felső tagozatos kategória (5-8. osztály)
  • középiskolás kategória (9-12. osztály)                                            

3. Családi kreatív pályázat

A pályaművek témái:

Kérjük, hogy az alkotások az Európai Mobilitási Hét idei mottójával, a „Mozdulj a jó irányba!” jelmondattal kapcsolatos üzenteket jelenítsenek meg! Az alkotásokban határozottan jelenjen meg a „jó irány”, azaz, hogy az alkotó milyennek képzeli az élhető várost. 

Tudjuk, hogy a jelenlegi közlekedési szokások, különösen a személygépkocsik előnyben részesítése a városi közlekedésben komoly egészségügyi kockázatokat rejthet. Tudjuk, hogy azok a gyerekek, akiket szüleik nap, mint nap autóval utaztatnak, nem szereznek elég tapasztalatot a városi gyalogos és tömegközlekedésben. Tudjuk, hogy jelenlegi állapotukban a nagyvárosok nem biztonságosak gyerekeink számára. Kérdés, hogy hogyan képzeljük el a „jó irány” megvalósulását? Mit gondolnak az alkotók a közeljövőben megvalósítható élhető városról?

Olyan pályaműveket várunk, amelyek nem rugaszkodnak el a valóságtól, és akár meg is valósíthatóak. A fantázia-szülte járművek, más bolygóra költözés lehetősége stb. nem képezik a pályázat tárgyát. Fontos, hogy gyerekeink megértsék, felelősségünk közös, és lehetőségünk is van cselekedni, a „jó irányba” mozdulni. A pályaművek tartalma segítse ennek a gondolatnak a megismerését a széles nagyközönséggel.

Pályázati határidő:

A pályázatok postára adási, illetve e-mailben történő elküldésének határideje: 2012. június 29. éjfél. A határidő lejárta után elköldött pályázatokat a zsűri nem veszi figyelembe.

További információ:

Részletes tájékoztatás a 061/795-6795-ös telefonszámon vagy az [email protected] e-mailcímen kérhető.