Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Át kell dolgozni Budapest hulladékgazdálkodási tervét

  • 2005. február 23.
  • humusz

A fõvárosi önkormányzat városüzemeltetési bizottsága nem tudja tovább tolerálni, hogy a szakbizottság nem tudja megtárgyalni a nagy horderejû beruházásokat, mivel nem terjesztik az anyagokat a testület elé. Úgy döntöttek, hogy átdolgozás után kerüljön a Fõvárosi Közgyûlés elé az önkormányzat idei hulladékgazdálkodási terve.

"Az önkormányzat városüzemeltetési bizottsága több szocialista képviselő álláspontjával egyetértve úgy határozott, hogy a benyújtott százmillió forint körüli hátteret tartalmazó javaslatot át kell dolgozni, helyette az a korábbi változat kerüljön a közgyűlés elé, amely 700 millió forintnál is több pénzt szán idén hulladékgazdálkodási célokra. Több napirendi pont kapcsán is kifogásolták a képviselők az előterjesztések rossz előkészítést. Sérelmezték, hogy a városvezetés egyre sűrűbben tekinti csak "gombnyomogatóknak" a képviselőket. Gábor József (MSZP) elfogadhatatlannak tartotta azt a gyakorlatot, hogy a szakbizottság nem tudja megtárgyalni a nagy horderejű beruházásokat, mivel nem terjesztik az anyagokat a testület elé.
Ezúttal a több mint 80 milliárd forintos dél-budai regionális szennyvíztisztító építésével kapcsolatban kerül majd holnap a közgyűlés elé ez az előterjesztés úgy, hogy a szakbizottság nem nyilváníthatott róla véleményt. Gábor József emlékeztetett rá, hogy a csepeli, valamint a dél-budai szennyvíztisztító és a budapesti csatornázást teljes körűvé tevő projekt összköltsége nagyobb, mint a 4-es metróé. Ezért is fontos a testületek szerepe - jegyezte meg.
Greenfo