Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Jófogás elindított egy DIY oldalt, ami az újrahasznosításra fókuszál

  • 2018. április 27.
  • CsViki

Reneszánszát élik a csináld magad projektek, de egyre nehezebb olyan ötleteket találni, melyek nem igénylik, hogy alapanyagok tömkelegét vásároljuk meg a barkácsolás előtt… A Jófogás elindított egy DIY oldalt, ami az újrahasznosításra fókuszál, és ötleteivel segít a tárgyaknak új életet adni.

„A tavalyi évben számos DIY (csináld magad) rendezvényt szerveztünk. Idén kicsit tovább gondolva online videókban mutatjuk meg, hogy otthoni kellékekből milyen hasznos termékeket lehet készíteni. Ha újrahasznosítunk tárgyakat, azzal nem terheljük a hulladékkörforgást, hanem új funkcióval ruházzuk fel őket, hogy hasznosak legyenek számunkra, vagy örömet hozzanak az életünkbe. Szerintünk a környezetvédelem lehet egyszerre kellemes és hasznos időtöltés is, erre jó példa a most indult DIY oldal, mely folyamatosan frissülő tartalommal várja a környezetvédelem és a barkácsolás szerelmeseit, és ahol már meg is tekinthető az első kisvideó” – foglalta össze a kampányt Varju Lilla, a Jófogás és a Használtautó.hu portálokat működtető Schibsted Media Hungary marketing igazgatója, a projekt egyik megálmodója.

 

Az oldal első DIY ötletébe garantáltan beleszeretsz

Csak úgy gyűlnek a parafadugók a fiókjaid mélyén? Akkor ezt a projektet neked találták ki! Elég egy kis kézügyesség és kertet építhetsz a dugókból percek alatt. Az eredmény egy stílusos és látványos kiskert, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nyugodtan dicsekedj azzal, hogy ez a te munkád gyümölcse! Ráadásul a környezeted is hálás lesz, hogy újrahasznosítottál.

 

Az alábbi videó lépésről-lépésre bemutatja a projektet!

 

 

Alapanyagok:

        parafadugó

        virágföld

        virágmag, vagy palánta

        kartonpapír

        hobbiragasztó

        mezőgazdasági fólia

        szög

Szerszámok:

        kalapács

        olló

        tapétavágó kés

        vonalzó

        ecset

        ceruza

        tálka a ragasztónak

Kartonlapból vágd ki a kerted alapját. Figyelj oda rá, hogy legyen elég parafadugód a kerítéshez! A saroknál szöggel rögzítsd az első parafadugót, majd hobbiragasztóval a karton peremén ragaszd végig a többi dugót. Várj 15 percet, míg a ragasztó megszárad. Vágd méretre a kert aljába kerülő fóliát, figyelj oda, hogy a peremig felfusson. Szöggel erősítsd meg a maradék három sarokdugót is. Szórj a kertbe virágföldet és ültesd el a magokat, vagy virágpalántákat. Már kész is vagy a kiskerteddel!

 

Nincs meg hozzá otthon minden alapanyagod, de mégis megcsinálnád?

Ne aggódj! A Jófogás összeállított olyan csomagokat, melyek minden alapanyagot tartalmaznak ehhez a projekthez. Ráadásul még pénzt sem kell rá költened. A környezettudatosság jegyében ugyanis az oldalon most azzal vásárolhatsz, hogy selejtezel!

Adj fel 10 új hirdetést és tied lehet az egyik eszközcsomag! Fogadjunk, hogy tárgyak tucatjai hevernek az otthonodban, amiket te már nem igazán használsz. Másnak hidd el, jól jöhetnek még, és ne feledd, azzal, hogy nem dobod ki őket, a környezetedet is véded!  Ez egy remek alkalom arra, hogy szétnézz a lakásodban, és amit már régóta nem vettél elő, tovább add egy új tulajdonosnak.

 

Forrás: dontwasteit.hu