Zöld háztartás, vegyszermentes otthon workshop

Időpont: 
vasárnap, 2019, április 14 - 11:00 - 13:00
Helyszín: 
Időnekem Radnóti Miklós utca 9., 4. emelet / 6, Budapest, Hungary, 1137

A mai világban, amikor ömlenek ránk a reklámok és minden a fogyasztásra hív, nagyon nehéz kihámozni, hogy valójában mire is van szükségünk. Szeretnék ebben a segítségetekre lenni, megosztani a tapasztalataimat és bevezetni titeket a környezettudatos látásmódba. Egészen más szemüvegen keresztül nézzük majd a világot és felfedezzük, hogy miben is rejlik ennek az életmódnak a szabadsága, egyszerűsége.

 

A workshop során bevezetlek a hulladékmentes és vegyszermentes háztartás titkaiba. Bemutatom a számomra bevált és nap mint nap használt recepteket, természetes alapanyagokat, eszközöket. Ezeknek óriási előnye, hogy nem szennyezik sem otthonunk levegőjét, és élővizeinknek sem ártanak. Egy kérdésre akár többféle alternatívát is végigveszünk, hiszen nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazok a módszerek válnak be. Nekem is időbe telt sokszor, mire rábukkantam a számunkra megfelelő megoldásokra. Azzal, hogy eljössz, talán egy-két zsákutcát megspórolhatsz magadnak.

 

Kiknek ajánlom a workshopom?

  • A témában kezdőknek, akik most vágtak bele a hulladékmentes és környezettudatos életmódba és szeretnének egy olyan összefoglalót kapni, ami alapján elkezdhetik megformálni a saját vegyszermentes és természetes anyagokra épülő háztartási rutinjukat
  • Haladóknak, akik elakadtak bizonyos pontoknál, vagy csak szeretnék felfrissíteni az eddigi tudásukat
  • Azoknak, akik szeretnek inspiráló női körben fejlődni, tapasztalatot cserélni. (Félreértés ne essék, fiúkat is sok szeretettel várok!)
  • A workshopon a beszélgetés menetét ti alakítjátok, hiszen fontosnak tartom, hogy választ kapjatok a kérdéseitekre!

 

Miután végigvesszük a különféle alapanyagokat és háztartási területeket (pl. mosás, mosogatás, takarítás), elkészítünk néhány alap tisztítószert is (általános fertőtlenítő, mosószer, öblítő, vízkőoldó), amit hazavihettek. Beszerzési helyeket és recepteket is megosztok veletek, ami alapján később tovább haladhattok egy zöldebb háztartás kialakítása felé.

Minden résztvevő ajándékba kap egy Shamo textilzsákot, ebben viheted haza a természetes összetevőjű szereiteket. Ezt később nejlonzacskó helyett használhatod bevásárláshoz, vagy a természet kincseinek gyűjtögetéséhez, ajándékozáshoz, rendszerezéshez, tároláshoz.

Gyere el egyedül vagy akár a barátnőddel, anyukáddal, testvéreddel. Ajándékozzátok meg egymást egy kis együtt töltött minőségi idővel!

 

A foglalkozás ára 8.000,- Ft/fő

 

Az ár tartalmazza:

  • a két órás foglalkozás és az alapanyagok árát a workshop során készített tisztítószereket (általános fertőtlenítő, mosószer, öblítő, vízkőoldó), ha szükséges, edénykével együtt (ezt emailben egyeztetjük)
  • egy darab Shamo textilzsák ajándékba
  • egy darab risoprintet, ami hulladékmentesebb életmódra inspirál

 

Az esemény után mindenkinek elküldöm emailben a recepteket és beszerzőhelyeket, így otthon tovább folytatódhat a keverés-kavarás

 

Jelentkezéshez kérlek, írj egy üzenetet emailben az alábbi címre: [email protected]

A jelentkezés a workshop díjának átutalásával válik véglegessé. A workshopra maximum 13 fő jelentkezését tudom fogadni.

 

Jelentkezési határidő: 2019. április 10. szerda

A foglalkozást Mohácsi Nusi, a Shamo bags márka zöld életmódban jártas tervezője tartja.

További információ: 
https://www.facebook.com/events/430533581049469/