Vagy mind megfulladunk a szemetünkben?

Időpont: 
kedd, 2018, november 13 - 18:00 - 21:00
Helyszín: 
Govinda Klub 1051 Budapest, Vigyázó Ferenc u. 4

Soha nem volt annyira aktuális a környezetszennyezés problémája, mint ma. Globális felmelegedés, klímaváltozás, erdőirtás, légszennyezés, fajok kihalása, elsivatagosodás... A világ híreinek állandó témái. Mi a helyzet a globális hulladékhalmozással? 

Kongatják a vészharangokat, hogy pár évtizeden belül a végletekig eltúlzott fogyasztói magatartásunk következtében megfulladunk a saját szemetünkben, aminek legfőbb oka a mértéktelen műanyag hulladékhalmozás. 

De lehet-e, illetve van-e hajlandóság változni, vagy rövid időn belül felzabál minket a szemét?

Honnan ered az az attitűd, hogy használjuk el, igázzuk le a világot? Miért csak taposunk az anyagilag véges anyaföldön, ami az életünk alapfeltétele? 

A lehetséges válaszokon biztosan mélységesen elgondolkozott Németh Edvárd és felesége, Kocsis Dóra, amikor pár éve nem kisebb kihívásnak vágtak neki, mint, hogy lenullázzák a háztartási műanyag használatukat. A próbatételből ma már életforma lett. A felfedező, és a minimalizmusban úttörő házaspár ebben a szemetelésmentes szemléletben utazzák világot. 

A négy részen szerzett élményeiket, tapasztalataikat, felismeréseiket a https://talpalatnyitortenetek.hu/ blog ès a https://m.facebook.com/Talpalatnyitortenetek.hu/ oldalukon osztják meg velünk. 

De mit ér az, ha két ember nem használ műanyag zacskót, hét milliárd meg igen? Mit ér az, hogy a személyes erőfeszítésünk ellen egy egész világ megy? Mit tehet meg az egyén már most ebben a pillanatban?

Ezek a kérdések kerülnek megvitatásra a következő előadásunkon. Vendégünk lesz Edvárd és Dóra, a házigazda pedig Caitanya dāsa, vaisnava teológus. Ha kíváncsi vagy, hogy a védikus, természet közeli filozófia hol találkozik a mindennapjainkban alkalmazható gyakorlattal, amit te is könnyen elsajátíthatsz, akkor itt a helyed a november 13-ai programunkon! Tegyük jobbá egyszerűen a világot!

 

A részvétel díjmentes, szeretettel várunk!

További információ: 
https://www.facebook.com/events/763219820705801/