Helyi termék: add el sikeresen!
Növekvő népszerűségük ellenére a helyi termékekkel még mindig nem elégszer találkozunk a boltokban pedig lenne választék. A Magyar Vidékakadémia soron következő rendezvényével a helyi termelőket kívánja segíteni, értékesítési és marketing stratégiák, jó gyakorlatok bemutatásával.
Időpont: december 10. 9:00-14:00
Helyszín: Benczúr Hotel, Bp., Benczúr u. 35.
Részletes program:
9h: regisztráció
10:15: Helyi termékek előállításának, értékesítésének és népszerűsítésének kistérségi koordinációja. Előadó: Dr. G. Fekete Éva egyetemi docens, Miskolci Egyetem
10.40: Helyi termékek értékesítésének marketing jellemzői. Előadó: Dr. Szakály Zoltán tanszékvezető egyetemi docens. Társelőadó: Polereczki Zsolt egyetemi tanársegéd Kaposvári Egyetem GTK Marketing és Kereskedelem Tanszék
11.05: A hagyományos termékek piacra juttatása – a HÍR védjegy szerepe. Előadó: Pallóné Dr. Kisérdi Imola VM szakmai tanácsadó, EOQ MNB Hagyományos Élelmiszer Munkacsoport vezető
11.30: A Terra Madre – Magyarország és a nemzetközi Slow Food mozgalom. Előadó: Dr. Erdős Zoltán elnök. Hagyományos Termék Kerekasztal
12.25: A kistermelői jogszabályok gyakorlati alkalmazhatósága Előadó: Szabadkai Andrea elnökségi tag. Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület
12. 50: A természetvédelem ösztönző szerepe a helyi gazdaságra és a termék előállításra. Előadó: Halmos Gergő igazgató, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
13.15: Jó gyakorlat: Projekt bemutató 1.
13.35: Jó gyakorlat: Projekt bemutató 2.
További információ: [email protected]