A FENNTARTHATÓSÁGRÓL VALÓ BESZÉDTŐL A POLITIKAI INTÉZKEDÉSEKIG: - Az Uniós intézkedések felpörgetése a klímára, biodiverzitásra és a körforgásos gazdaságra vonatkozóan

Időpont: 
hétfő, 2016, szeptember 26 - 08:30 - 17:30
Helyszín: 
Bécs, Ausztria
A konferencia Szeptember 26-án kerül megrendezésre Bécsben és szeretettel várja az arra érdeklődőket, magas rangú előadókkal mind Uniós intézményekből és akadémiákról, mind pedig civil egyesületekből. A cél ötletek és vélemények cseréje és konkrét megoldások megvitatása a legjelentősebb környezetvédelmi kérdésekben, amelyek jelenleg Európát, illetve a világot érintik.

2016-nak célba kell érnie a tavalyi történelmi jelentőségű Párizsi klímatalálkozó és a 2030-as globális fenntartható fejlődésről szóló napirend elfogadása után. A cél megköveteli a fenntartható fejlődésről szóló stratégiák és célok elfogadását és akcióba léptetését, ami ezáltal segíthet az Uniónak az égető kérdések fenntartható és holisztikus módon való megközelítésében. Ez továbbá konkrét haladást is jelent a rendeletek fejlesztésében és kidolgozásában, amik a klímaváltozás limitálására, a biodiverzitás védelmére, egy valódi körforgásos gazdaságra és nem utolsósorban a környezetre káros támogatási rendszerek megszüntetésére irányulnak.

A 2016-os konferencia és vitaest, amely az EEB és az osztrák konferenciatag, Umweltdachverband együttműködéséből születik meg, arról fog szólni, hogy miként kellene és lehetne a kihívásokat megközelíteni és megragadni a kialakított rendeletek segítségével, mindezt különösképp ügyelve a klímára és energiaforrásokra, a természetbeli sokszínűség megóvására és a körfogásos gazdaság kialakítására.

 

További információ: 
http://www.eebconference.eu/