Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újrapapír "ökosodó" iskoláknak és óvodáknak 2014

  • 2014. március 01.
  • Axi

oktatás piktogramKedves pedagógusok és környezeti nevelők! Minden év március elseje az Újrapapír Napja. Nálunk ez nem csak egy napról szól! Március hónapban várjuk azoknak az iskoláknak, óvodáknak a jelentkezését, akik szívesen bekapcsolódnának programjainkba (pályázat, foglakozások, újrapapír füzetrendelés).  Keresve sem találhatnának jobb alkalmat, hogy kollégáikkal és diákjaikkal együtt elgondolkodjanak a fák környezeti hasznán és az iskola papírfogyasztásán!

Az iskolának a diákokra gyakorolt szemléletformáló hatása igen jelentős. Egy intézmény akkor lehet hiteles, ha működése összhangban áll az órákon elhangzottakkal, így a diákok is nagyobb valószínűséggel csökkentik saját papírfogyasztásukat. Csatlakozzanak márciusi programjainkhoz, melyek alapot adhatnak egész éves szemléletformáló munkájukhoz, legyenek az elsők között, akik elhozzák diákjaikat programjainkra, pályamunkákat küldenek a felhívásunkra!

PÁLYÁZAT 

Az Újrapapír Nap alkalmából várjuk óvodák csoportjainak és iskolák osztályainak ötleteit a papír újbóli felhasználásának kreatív módjaira! (FIGYELEM! Ebben az évben csak iskolai osztályok, óvodai csoportok jelentkezését várjuk!)
Küldhetők kézműves alkotások, tovább használható papírtárgyak, gazdaságos felhasználási ötletek, projektmunkák is.

A 3 legötletesebb, legrészletesebb beszámoló beküldő csoportok, osztályok szemléletformáló ajándékcsomagot (újrapapír termékek, kiadványok, stb.) kapnak.

Jelentkezés és bővebb információ >>

FOGLALKOZÁSOK

A papírral kapcsolatos kézműves foglalkozások/előadások óvodai-iskola csoportoknak egész márciusban: 

  • papírmerítés
  • papírguriga figurák, állatok, bábok készítése
  • használt, nyomtatott papírból dekorációk alkotása
  • italos kartonból pénztárca készítése
  • leporelló kiskönyv készítése   

Bővebb információ>>

A foglalkozásokról érdeklődni az alábbi elérhetőségen lehet:

Némethné Kavecsánszki Alexandra
Cím: 1111 Bp., Saru u. 11.
Tel.: (1)386-2648
E-mail: axi@humusz.hu

ÚJRAPAPÍR FÜZET AKCIÓ - felhívás!

Előzetes regisztrációra az újrapapír füzetek megvásárlásához március végétől lesz lehetőség!

Az előzetes igények alapján a Humusz Szövetség az idei évben is vállalja az iskolai újrapapír füzetek nyomdai legyártatását.

A Humusz Szövetség a diákok egészségének megőrzése, a környezet védelme, valamint a környezeti nevelés szempontjából kiemelkedően fontosnak tartja a természetes alapanyagból, ill. másodnyersanyagból készült iskolaszerek használatát. Szükséges, hogy a szelektív hulladékgyűjtés térhódítása mellett a másodnyersanyagból készült termékek használata is elterjedjen. Egyfelől mert csak így van értelme a szelektálásnak, másfelől pedig a szemléletformáló hatás miatt.

Annak érdekében, hogy a füzet előállítási költsége minél alacsonyabb legyen (a magasabb példányszámnak köszönhetően), együttműködő partnereket keresünk iskolák, civil szervezetek körében.
A Humusz Szövetség vállalja, hogy összegyűjti az érdeklődők igényeit, valamint megszervezi a füzet kiadását és terjesztését.

A regisztráció: 2014. március 7. - április 30.  között

Bővebb információ és a megrendelőlap>>