Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ökodalok az EccPecc gyerekzenekartól

  • 2021. május 07.
  • Enikő

A 10 éves pécsi EccPecc gyerekzenekar fontos küldetésének tartja, hogy a gyermekek látó- és hallókörébe vonzza a környezettudatos látásmódot, a "zöld" életformát. Ennek szellemében több "ökodalt" is alkottak már. Ezúttal a zenekar énekesnőjének, Horváth Genovévának két nemrég megjelent saját dalát szeretnénk megosztani, melyeket zenésztársával, Szalai Bencével ad elő - amíg a pandémia nem engedi, hogy élőben, az EccPecc zenekarral játszhassák el azokat a gyerekeknek és szüleiknek.

A "Számolj el háromig" a tudatos vásárlásra és a hulladékcsökkentésre hívja fel a figyelmet és arra ösztönöz, hogy igyekezzünk a saját környezetünkben, életünkben amennyire csak lehet, csökkenteni a felhalmozást és a hulladéktermelést:

 

 

Készült a dalból egy angol verzió is:

 

 

 

A"Légtelen történet" című dal többek között a levegőszennyezésre és más, környezetszennyező emberi viselkedésekre irányítja a figyelmet és ezekre ajánl fenntarhatóbb alternatívákat. A fő üzenete: "Úgy élj a Földön, hogy neki se fájjon!"

A dal a Jane Goodall Intézet és a Szókimondóka által meghirdetett "Alkoss az esőerdőkért" pályázatra készült és felnőtt egyéb kategóriában II. helyezést ért el.

 

 

 

További információ:  www.eccpeccgyerekzene.hu

1%