Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

"Játszd újra! - Játékok újragondolása" pályázat óvodák részére

  • 2015. február 03.
  • Csilla

Készítsetek új játékokat a régiekből!

Pályázatunk olyan lelkes óvodai csoportoknak szól, akik szívesen varázsolják újjá régi, leselejtezett játékaikat!
régi játékok
Pályázati feltételek

A pályázók köre: Óvodai csoportok jelentkezését várjuk. Egy óvodából több csoport is indulhat a pályázaton.
A beadott pályaművek technikai követelményei: Az új játékokat régi, felesleges vagy funkciót vesztett játékokból, illetve újrahasznált-, újrahasznosított-, vagy újrafeldolgozott anyagokból kell elkészíteni.
A pályázat keretében beadandó:
•    Rövid leírás (1-3 oldal), amelyből megismerhetjük a készítés folyamatát, a felhasznált anyagok eredeti funkcióját, a játék fejlesztő hatását, a játék működését, az esetleges játékszabályokat.
•    Minimum 6, maximum 8 db, jó minőségű (megfelelő megvilágítás, lehetőleg fehér háttér, min. 1.5 MB, vagy 1.2 Mpixel méretű) fénykép. A fényképek közül 3 db elöl-, hátul- és oldalnézetet dokumentáljon, valamint 1-1 db fénykép készüljön a kiindulási anyagokról, illetve a kész pályaművekről (szemléltetve az „előtte-utána” állapotokat). A játékokról készüljön olyan fénykép is, ami használat közben mutatja a játékokat, az óvodásokkal együtt.

A pályázatok értékelése

Formai követelmény: hogy a bírálók számára egyértelműen követhető legyen a játék előállítása és a szabályok. Kérjük a pályázókat, ügyeljenek a jó minőségű fényképek készítésére!

A bírálat során figyelembe vett szempontok: kreativitás, szemléletformáló hatás. A maradékanyagok, felesleges tárgyak újrahasználatában elért ötletesség.

A bírálatok során a közízlést vagy kisebbségek jogait kifejezetten sértő, a szerzői-jogi szempontból aggályos, vagy a pályázati feltételeknek nem megfelelő műveket indoklás nélkül kizárjuk.

Az eredményről minden pályázót írásban értesítünk.

Díjazás

•    Első díj: a Humusz Szövetség munkatársai által tartott félnapos kreatív kézműves foglalkozás a nyertes óvodában foglalkozás
•    Második díj: 1 db szemléletformáló ajándékcsomag
•    Harmadik díj: 1 db szemléletformáló ajándékcsomag

Beküldési határidő

2015. április 15. (postai benyújtásnál a postai bélyegző dátuma számít)

Beküldési cím

A játékokról készült leírást és fényképeket elektronikus formában az [email protected] címre várjuk, vagy postai úton a Humusz Szövetség, 1111 Budapest, Saru utca 11. címére. A tárgyban a „Játszd újra! – játékok újragondolása” jeligét fel kell tüntetni. Minden pályaműnél feltüntetendő a pályázó neve és elérhetőségei (óvoda neve, címe, csoport neve, felelős pedagógus neve, telefonszáma és e-mail címe).

Egyéb információk

•    A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja szemléletformálásra.
•    A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket.
•    További tájékoztatás kérhető az [email protected] email címen, vagy a +36 1 386-26-48 telefonszámon, illetve személyesen a Humusz Házban (1111 Budapest, Saru u. 11.).

plakát

 

Kíváncsian várjuk a beérkező pályaműveket – mindenkinek jó munkát és sok sikert kívánunk!


A pályázat az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap által finanszírozott projektjének keretein belül kerül megvalósításra. Projektazonosító: NCTA-2014-8346-E. Bővebb információ: www.norvegcivilalap.hu
támogatók