Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vízkvíz játék a tudatos vízhasználatért

  • 2013. május 13.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Vízkvíz játék a tudatos vízhasználatért, vizeink jövőjéért, jutalom – 12 osztálykirándulás és egyénileg egy táblagép 

Játékra és interaktív ismeretszerzésre hív a Nemzeti Környezetügyi Intézet kampánya Múltunk és jövőnk a víz címmel a vizkviz.eu honlapon. A honlapon e-tananyagok, online játékok és ismeretterjesztő filmek várják a 14-20 éves korosztályt és minden érdeklődőt. A kampány a vízzel kapcsolatos tudás, a tudatos vízfogyasztás fejlesztésére fókuszál, ami érinti a mindennapi életünk valamennyi területét (háztartás, bevásárlás, fogyasztási szokások). Emellett célja a hazai természeti és felhasználói vízbázisok értékeinek bemutatása, megszerettetése. 

A honlapon található anyagok megismerésével szerzett ismereteiket a diákok egy kvízjáték keretében tehetik próbára – regisztrációt követően – 2013. április 22. és május 24. között, osztállyal közösen, vagy egyénileg illetve egy osztály tagjaként. A kvíz kérdéseire legjobban válaszoló középiskolások között egyéni ajándékként egy közkedvelt táblagép, az osztályok között pedig 12 darab osztálykirándulás kerül kisorsolásra. Az eredményhirdetés 2013. június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon lesz.

Az osztálykirándulásokra busszal szállítják a nyertes osztályokat egy-egy gyönyörű helyre, ahol valamilyen vízzel kapcsolatos élményben lesz részük, egy-egy nemzeti parktól érdekes szakmai programot is kapnak, és egy-egy ebédre is megvendégelik őket. A tervezett helyszínek ismertetése szintén megtalálható a honlapon.

Az osztály-játékhoz nem kell mást tenni, mint az intézménynek regisztrálni az iskola osztályait az Oktatási Hivatal adatbázisában szereplő email címen az [email protected] címről kapott titkos azonosítóval. Az osztály közösen is töltsön ki egy kvízt, ezzel már esélyt szerez az osztálykirándulásra. A legjobb átlageredmények mellett az is számít, hogy az osztálylétszámhoz arányában kinek sikerült több diákot osztálytagként megmozgatnia. Bízunk benne, hogy sok osztályt és diákot a játékosok között üdvözölhetünk, és a kampány vége után is haszonnal látogatják a honlapot!