Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bókay Árpád Országos Biológiaverseny

  • 2016. április 08.
  • Ressinka Agnes

A XVIII. Kerületi Bókay Árpád Általános Iskola 18. alkalommal szervezi meg a Bókay Árpád Országos Biológiaversenyt, amely a Nemzeti Tehetség Program által támogatott tehetséggondozó verseny.

Örökös Ökoiskolaként kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekek környezettudatosságra, fenntarthatóságra nevelésében, ezért is választottuk az idei verseny egyik témájának az emberi tevékenység környezetre gyakorolt hatását.

Az alábbi felhívással fordultunk a versenyre benevező tanulókhoz, motiválva őket a pályamunkák megírására:

 „Bolygónk környezeti állapotáról egyre riasztóbb híreket hallhatunk. Fokozódik a globális felmelegedés, egyre a szélsőségesebb az időjárás, fogyóban a meg nem újuló energiaforrás, csökken az egészséges ivóvíz mennyisége, nő a levegő- és a talaj szennyezettsége, éhínség, és még sorolhatnánk.

Bolygónk népességének ellátásához már több mint másfél Földre lenne szükség! De csak egy Földünk van, amelyet „túlfogyasztunk” és szennyezünk. Ugye nem nézhetjük mindezt tétlenül?

Pályamunkáitokban mutassátok be az emberi tevékenység környezetkárosító hatását és a problémák orvoslásának lehetőségét!”

Ezen pályamunkákból és a hozzá kapcsolódó társasjátékokból, rejtvényekből rendezünk interaktív kiállítást, amelyre szeretettel várjuk az érdeklődő iskolákat!

A kiállítás helyszíne: Bókay Árpád Általános Iskola, 1181 Budapest, Wlassics Gyula utca 69.

Időpont: 2016. április 22 - május 4.

Látogatási szándék előzetes jelzése: 06-1- 291-48 36

 

Forrás: Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet hírlevele