Varjak szedik majd a szemetet egy franciaországi parkban

  • 2018. augusztus 13.
  • CsViki

Vetési varjakat állítanak munkába az eldobott cigarettacsikkek begyűjtésére egy franciaországi szabadidőparkban. 

A hat varjat megtanították arra, hogy szedjék fel a földről a csikkeket és más szemetet, és a jövő héttől kezdenek el dolgozni a nyugat-franciaországi Vendee térségben lévő Puyi de Fou történelmi témája parkban.

Nemcsak az volt a célunk, hogy takarítsanak, mivel látogatóink általában ügyelnek a tisztaságra, hanem az is, hogy megmutassuk, a természet maga is megtaníthat minket a környezetünkről való gondoskodásra – mondta Nicolas de Villiers, a park illetékese az AFP francia hírügynökségnek.

A vetési varjak a varjúfélék családjába tartoznak, csak úgy mint a csóka és a holló és különösen intelligens állatok, a megfelelő körülmények között képesek az emberrel is kommunikálni és kapcsolatot építeni játékon keresztül – tette hozzá Villiers.

Egy ízletes madáreledelt tartalmazó doboz segítségével ösztönzik a varjakat arra, hogy takarítsák a parkot, minden alkalommal, amikor elhelyeznek benne csikket vagy valamilyen kicsiny szemetet, kapnak az eleségből – írta az MTI.

 

Szerkesztői megjegyzés: Kérdés persze, hogy mennyire egészséges szerencsétlen állatokkal, akiknek semmi közük a mi környezetszennyezésünkhöz, felszedetni a veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékokat.

 

 

Forrás: MTI/sokszinuvidek.24.hu