Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 9 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Te és a környezeted - rajzverseny

  • 2014. október 27.
  • Ressinka Agnes

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet szakmai támogatásával országos rajzversenyt hirdet 10-15 éves tanulók részére „Te és a környezeted. Mit tehetünk környezetünk védelméért itthon és Európában?” címmel.

A verseny célja, hogy ráirányítsák a fiatalok figyelmét az Európai Unióban zajló folyamatokra, közelebb hozzák az Unió eszmerendszerét Magyarország általános iskolás diákjaihoz, aktivizálják a közös célok elérésére a tanulókat. Ösztönözni kívánják továbbá a résztvevőket arra, hogy a 10-15 éves korosztály a verseny témájával kapcsolatban az Európai Unió céljairól gyűjtsön információt, megszerzett ismereteit rendszerezve, kreatívan alakítsa ki saját álláspontját, elképzeléseit, az alkotások segítségével pedig mutassa is be. A pályázat kiemelt célja, hogy érzékeltesse az Európai Unióban élők hétköznapjait.

A pályázók köre:

Az általános iskola felső tagozatába járó tanulók és az alapfokú művészeti oktatásban résztvevő 10-15 éves diákok pályázhatnak egyéni és csoportos alkotásokkal.
A részvételi jogosultság azon diákokat illeti meg, akik 1999. január 1. és 2004. december 31. között születtek.

A pályázat részletei:

A pályázat egyfordulós, amelyen valamennyi magyarországi oktatási intézményben a fenti korosztályhoz tartozó diák részt vehet. A pályamunkák A/3-es méretben, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek. A pályamunkákon eltávolítható módon (pl.: gémkapocs, cellux stb.) kérik a mellékelt, kitöltött jelentkezési lapot rögzíteni. A pályamunkákat nem kérik paszpartuzni, felragasztani.

A zsűri tagjait felkért európai parlamenti képviselő, az EP Tájékoztatási Irodájának delegáltja, valamint művészetpedagógusok, képzőmővészek alkotják. A zsűri döntése alapján a megjelentetésre szánt művek alkotóinak névsora megtekinthető az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája honlapján http://www.europarl.hu, illetve elérhető a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet weblapján: http://www.fppti.hu keresztül is 2014. december 12–től.

A pályázat jutalmazása:

A zsűri által kiemelkedő művészeti, informatív értékűnek tartott legjobb 24 alkotás készítője díjazásban részesül. A legjobb 12 pályamű bekerül az Európai Parlament Tájkoztatási Irodája által minden évben elkészített asztali naptár 2015. évi kiadásába, továbbá a 3 legjobb mű alkotói megkapják az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának ajándékcsomagját. A szervezők a díjakat az értesítést követően 2015. januárjában postázzák a díjazottaknak, a naptárban megjelenő alkotások készítőinek.

A pályázat leadása, határidők:

A beérkezés határideje: 2014. november 7.
A pályázatokat postán, vagy személyesen kell eljuttatni a  Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet címére: 1088 Budapest Vas utca 8.
A pályaművekre kérik ráírni:„Te és a környezeted. Mit tehetünk környezetünk védelméért itthon és Európában?” rajzpályázat.


Forrás: http://palyazatmenedzser.hu