Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szemléletformáló kiállítások kölcsönzése

  • 2021. szeptember 01.
  • Peti

Kiállítást bérelnél rendezvényednek? Iskolai zöld programot szervezel és ötletket keresel? Összegyűjtöttünk néhány olyan lehetőséget, amik színesíthetik környezeti neveléssel kapcsolatos programokjaitokat. Sőt akár önálló programként is megállják helyüket.

 

 

Magyarország békái vándorkiállítás

Az "Év kétéltűje: a zöld varangy - Keresd a Zöldet!" kampány részeként elkészült a Magyarország békáit bemutató 12 rollupból álló vándorkiállítás, melynek gazdája a Magyar Madártani Egyesület. A könnyen felállítható kiállítás egyenként mutatja be hazánk békáit. Látványos fotókkal, grafikákkal illusztrálva számos érdekességet fed fel elterjedésükről, életmódjukról szaporodásukról és védelmi helyzetükről. Az ingyenesen kölcsönözhető kiállítással kapcsolatban itt lehet érdeklődni.

 

"Megelőzni szabad!"

A kiállítási anyag a Reflex Egyesület (székhely Győrben) projektjénekk kkeretében készült el. A kiállítás a hulladék megelőzésre fókuszál, igen nagy érdeklődést váltott ki az iskolák körében. További információ: reflexegyesulet<kukac>gmail.com

 

REDESIGN Kiállítás

redesign kiállítás

A Humusz Szövetség vándorkiállítása hulladék alapanyagból újjászületett használati- és dísztárgyakat mutat be. 10 hazai upcycling művész jóvoltából állítottuk össze a kiállítás anyagát. Az érdeklődők közelről megismerkedhetnek a többnyire farmerből, gumibelsőből, bringa alkatrészekből, és egyéb érdekes hulladékból készül igényes és szép tárgyakkkal.

További információ a kiállításról: https://humusz.hu/redesignkiallitas

 

Felesleges Áruk Fóruma Kiállítás

fáf

A kiállítási anyag olyan tárgyakból áll, mint például a termálvíz spray, az illatos füzet, teleszkópos hátvakaró, felfújható banántok vagy az elemes lisztszita. (A kiállítási anyag folyamatosan változik.) A kiállításhoz a fogyasztási szokásokkal kapcsolatos játékos kvízt is biztosítunk.

A kiállítás bérelhető oktatási intézmények, vállalatok részére is! Jelentkezés és további információ: humusz<kukac>humusz.hu

 

Bibliosz Virtuális Művészeti Galéria

Találkozásom a Biblia élővilágával címmel szervezett iskolai rajz- és fotópályázatot az Ararát Munkacsoport a tavalyi évben. A 2019-20-as években futott OIKOSZ – Közös házban élünk / No Planet B! együttműködés keretében megvalósított teremtésvédelmi pályázatra több, mint 250 alkotó jelentkezett szerte az ország iskoláiból. Felekezeti és állami iskolákból egyaránt érkeztek lelkes, kifejező és megszólító pályamunkák. A kiállítás a pályázat rendkívül gazdag és színes anyagából készült válogatás, főként a díjazott és kiemelkedő alkotások gyűjteménye. További információ: http://arterm.hu/index.php/2021/08/31/teremtesvedelmi-rajz-es-fotokiallitas-nyilt-iskolasok-alkotasaibol/

 

"Menő menza" interaktív kiállítás

A Csalán Egyesület és a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért egyesület elkötelezett az egészségmegőrzés mellett, és nyitott az új megoldásokra. A gyerekek egészséges táplálkozását segítő, számtalan játékból, tablókból álló interaktív kiállításukat jó szívvel ajánljuk.

Részletek a kiállításról: https://csalan.hu/kerd-tolunk/meno-menza-interaktiv-kiallitas

 

Naphimnusz Kiállítás

 

A képek és a rövid szövegek megjelenítik a pusztítást, hogy mit teszünk rosszul gondatlanságból a teremtett világgal, és a reményt is bemutatják, hogy milyen irányba változtathatunk, hogy harmóniában éljünk a teremtett világgal és egymással.

A kiállítás hármas üzenete:

  • az Istentől nekünk ajándékozott világ eredendően szép
  • mindazért, ami történik a világgal, felelősek vagyunk
  • a világért személyesen is TUDUNK TENNI!

További információért kattints ide: http://www.teremtesvedelem.hu/content/cikk/holnaphimnusz-kiallitas

 

Ha ismersz olyan interaktív, szemléletformáló kiállítást, ami kimaradt ebből a felsorolásból, pedig itt lenne a helye, ne habozz írni róla a peter(kukac)humusz(pont)hu címre. 

Köszönjük!