Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 1 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Osztálykirándulási támogatást és eszközöket nyerhetnek a környezettudatos diákok

  • 2022. szeptember 20.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

A bolygó népessége egyre nő, a rendelkezésre álló energiaforrásaink viszont végesek, ezért az élet minden területén, így az oktatási intézményekben is egyre fontosabbá válik az energiatakarékosság. Ha a diákok már az iskolában elsajátítják a környezettudatosság alapjait és pozitív közösségi élményként tekintenek rá, akkor jó eséllyel későbbi életükben is ilyen szokásokat alakítanak ki. Ennek ösztönzésére hirdetett kreatív pályázatot általános és középiskolásoknak immár második alkalommal az Epson Magyarország, amivel értékes díjakat nyerhetnek az osztályközösségek.

A fenntarthatóság felé vezető úton az energiamegtakarítási lehetőségek kiemelt szerepet játszanak. Az energiaforrások hatékony felhasználása és a zöld energiák használata nemcsak előnyös az egyre melegedő Föld számára, de ezáltal csökkenhet az otthonok és az intézmények üzemeltetési költsége is.

Az energiatakarékosság, a hulladékcsökkentés és a körforgásos szemlélet már iskolás korban elsajátítható, ezáltal egy életre rögzülhetnek a pozitív szokások. Az Epson Magyarország célja, hogy a környezettudatos gyakorlatokat közösségi élményként éljék meg a gyerekek, ezért kreatív alkotópályázatot hirdet általános és középiskolások számára. A pályázati művekkel azt mutathatják be a diákok, hogy miként spórolnak az energiával, hogyan teszik fenntarthatóvá a sulit és zöldebbé az osztálytermeket, és hogyan csökkentik az iskolában az energiafelhasználást.

Fontos, hogy a pályázaton osztályok indulhatnak, mert szeretnénk, ha a pályaművek kitalálása és megalkotása csapatmunka és közösségi élmény lenne a gyerekeknek.

A pályázatra rajzokkal, mobiltelefonnal készített kisfilmekkel és képregényekkel is lehet nevezni. A pályázatok elkészítéséhez a tanulók bármilyen offline vagy digitális technikát szabadon használhatnak (ceruzát, festéket, zsírkrétát, szenet, pasztellkrétát, vegyes technikát, fotót, videót, digitális illusztrációt). A pályaművek lehetnek viccesek vagy emocionálisak, a zsűri a kreativitást fogja értékelni a döntésekor, és azt, hogy annak elkészítésében az osztályközösség vett-e részt.

Három korosztályban versenyezhetnek a diákok:

* (1-4. osztály)

* (5-8. osztály)

* (9-13. osztály)

A győztes csapat 200.000 forint értékben osztálykirándulási támogatást, valamint Epson projektort nyer. A második helyezett egy Epson fotónyomtatót kap, a harmadik helyezett egy Epson nyomtatót nyer.

A pályaművek beküldési határideje: 2022. október 20.

A pályázatról minden további információ elérhető az Epson oldalán: https://www.epson.hu/epsonzoldsuli

forrás: dontwasteit.hu

 

 

A kép illusztráció!