Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ökoiskola Információs Nap

  • 2016. március 22.
  • Ryka

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Földművelésügyi Minisztérium az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET magyarországi székhelyű nevelési-oktatási intézmények számára Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére.

A Dél-Alföldi régióban, a Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület a Humusz Szövetség partnereként, mint regionális forrásközpont 2014-2016 között segíteni kívánja a régió oktatási intézményeit abban, hogy sikeresen pályázzanak az Ökoiskola címek elnyerésére.
A pályázat célja, hogy az iskolás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenység-orientált környezeti nevelésben részesüljön.
A pályázatok tárgya, hogy a kidolgozott kritériumrendszer alapján dolgozó iskolák az „Ökoiskola” és az „Örökös Ökoiskola” címet viselhessék.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet SH/4/5 kódszámmal, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektjének megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében. A cél a gyerekek, környezettudatosságának erősítése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának növelése és a Natura 2000 területek ismertségének növelése.
A mentorálási tevékenység ingyenes, a programban regisztrált oktatási intézmények módszertani tapasztalatcseréken, akkreditált képzéseken is részt vehetnek. A regionális forrásközpontok információt nyújtanak a megjelent legfrissebb szakirodalomról, oktatóanyagról, módszertani újdonságokról, a régióban található oktatóközpontokról, bemutatóhelyekről, s eljuttatják az intézményekbe a régióspecifikus Natura 2000 segédanyagot is.

Személyes tanácsadással, megyei információs- és mentorálási napok, tapasztalatcserék szervezésével kívánjuk a pályázó intézmények munkáját segíteni.

Ennek a programnak a keretében kerül sor információs napunkra Szeghalmon.

Rendezvényünkre pedagógusokat, civil szervezeteket és szakértőket várunk.


Időpont: 2016. március 25. (Péntek)
Helyszín: Péter András Gimnázium, 5520 Szeghalom, Dózsa út 2.

PROGRAM:
10.00-ig regisztráció
10.00 – 11.00 az ökoiskola program bemutatása, háttere, előnyei, a címpályázat bemutatása
11.00 – 11.20 (szünet) beszélgetés civil szervezetekkel, kistermelők áruinak kóstolása
11.20 – 13.00 (műhelymunka) a címpályázat során felmerülő nehézségek, akadályok és a címet már elnyert Szabó Pál Általános Iskola, Vésztő bemutatkozása
13.00 – 13.20 (szünet) beszélgetés civil szervezetekkel, kistermelők áruinak kóstolása
13.20 – 14.00 a Natura 2000 területek bemutatása
14.00 – 14.45 Közösségi Energia projekt - lehetőség otthon és munkahelyen a környezetvédelmére

Meghívott szervezetek:
Nimfea Természetvédelmi Egyesület – Molnár Géza
Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület – Szász Béla
Kistermelők, kézművesek

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban online regisztrációhoz kötött!

További információ:
Vadné Szemes Mariann
E-mail: [email protected]
Telefon: 06-70/392-8416

 

 

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.