Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 5 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Moszatkapszulával váltanák a műanyag poharat

  • 2019. május 08.
  • Enikő
Több ezren próbálhatták ki a londoni maratonon a műanyag palackok új, lebomló és ehető alternatíváját.

Az utcai futóversenyek után a városokban a földön maradó szemét túlnyomó részt üres üdítős palack. A hulladék mennyiségének visszafogására számos szervező tesz lépéseket - és most egy egészen újszerűt is láthattunk.

 

Az idén április 21-én rendezett London Marathon futóversenyen már komposztálható poharakból kínálták a frissítő izoitalt és vizet. A hajrához közelítve aztán egy új frissítési formával is megismerkedhettek a futók, a maratoni "falon" túl, körülbelül 35 kilométernél egy gyártó

 

30 ezer vízgömböcskét helyezett el.

 

Mint a Qubit írja, a kalcium-kloridból és barna algából készült, zselészerű membránba csomagolt, Ooho! márkanéven piacra dobott "zacskós" víz lehet a műanyag borítás halálos ellensége. A membrán egy hónap alatt akkor is lebomlik, ha simán üresen ott hagyják valahol - sőt, ehető is.

 

Negatívum lehet, hogy a kiszerelés a fogyasztók szerint nem túl vonzó, azonban ha a világ előtt megfelelően ismert lesz a műanyagszennyezés ijesztő mértéke, és más termékeken keresztül sikeresen elterjed ez a csomagolási forma, lehet jövője az Ooho!-nak.

 

 

 

 

forrás: https://infostart.hu/eletmod/2019/04/29/a-kertek-alatt-erkezik-a-muanyag-pohar-halalos-ellensege

https://startupmustra.blog.hu/2017/04/17/felejtsd_el_a_pet_palackot_itt_az_eheto_vizgomb