Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mit termelnek a közösségi kertek és a balkonkertek?

  • 2020. november 09.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

A Környezeti Társadalomkutatók Csoportja (avagy ESSRG Kft.) egy izgalmas kísérleti projektet indított útjára a Jarokelo.hu csapatával, amiben a fővárosiak élelemtermelési alternatíváit igyekeznek feltérképezni. Vagyis a közösségi kertek, balkonkertek, városi kiskertek állnak a kutatás középpontjában. Ebben szeretnének segítséget kérni. 

 

Hogy tudsz pár kattintással bekapcsolódni? 

A https://jarokelokutato.hu/ honlapján kattints a "Megfigyelést küldök" gombra! Itt tölthetsz fel képet a kertben termett finomságaidról, a leírásban pedig kifejtheted, hogy mi látható a képen. Elég, ha csak a fajták nevét írod be, de írhatsz a művelési módról és a tapasztalataidról is. Rajtad áll, hogy mit szeretnél megosztani!

 

Mire jó Járókelőkutató?

A Járókelőkutató felülete egy olyan digitális eszköz, melynek segítségével közelebb kerülhet a "hétköznapi" emberekhez a kutatás világa. Egy okostelefon és internetkapcsolat segítségével bárki részt vehet majd az itt zajló kutatási projektekben.

Ez már önmagában is remek cél, de eláruljuk, hogy van egy kis hátsó szándékuk vele: az egyik első projekt a tervek szerint a Magházhoz és a tájfajtákhoz kapcsolódó kutatás lesz. A részletekről - ha minden jól megy - jövő év elején tudnak többet mondani.

Véleményedet pedig itt tudod megosztani.

 

forrás: jarokelokutato.hu