Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 10 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöld Szemfüles Természetismereti vetélkedő

  • 2013. január 29.
  • Pauló Gergő

Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület idén XI. alkalommal hirdeti meg Zöld Szemfüles Természetismereti vetélkedőjét, melyen az általános iskolák felső tagozatos tanulói mérhetik össze természetismereti és környezetvédelmi tudásukat.

A pályázat célja
Vetélkedőnk célja, hogy a résztvevők megismerjék hazánk állat- és növényvilágát, valamint a természetvédelem és környezetvédelem fontos kérdéseit. A feladatokat úgy állítottuk össze, hogy a diákok felismerjék a természetben zajló összefüggéseket, valamint kialakítsunk bennük egy környezet- és természetbarát szemléletet.

Pályázhatnak
A vetélkedőn az általános iskolák 5-8. évfolyamos diákjai vehetnek részt. A versenyre három fős iskolai csapatok és baráti társaságok jelentkezését várjuk. Külön e-mail címről iskolánként és osztályonként több csapat is nevezhet, valamint egy-egy csapatot vegyes korosztály is alkothat. Egy pedagógus több csapatot is nevezhet. A versenyben részt vehetnek az azonos korosztályú határon túli magyar iskolák tanulói is.

A pályázat részletei
A vetélkedő három fordulóból és döntőből áll. A feladatlapok a Csiperke Erdei Iskola és Tábor honlapján (www.csiperkeerdeiiskola.hu) letölthető formában tesszük közzé. A feladatlapokat – a megoldásokkal kitöltve - postai úton kell eljuttatni az E-misszió Egyesület levelezési címére (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.). A csapatoknak 2-3 hét áll rendelkezésükre az egyes fordulók feladatainak a megoldására.
A feladatlapokon elért összesített pontszám alapján az első öt csapat jut a döntőbe, amelynek az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskola és Tábora ad otthont. Természetesen a jutalmazás sem marad el, a helyezett csapatokra szakkönyvek, folyóiratelőfizetések, kerékpáros felszerelések, valamint egyéb értékes nyeremények várnak. Az első helyezett csapat 1 hetes nyári táborozást nyer a Csiperke Erdei Iskola és Táborába, mindemelletta vetélkedő résztvevői függetlenül helyezésüktől, kedvezményesen vehetnek részt nyáritáborainkban.
Nevezési díj: 1.000 Ft/csapat
Jelentkezési lap a http://csiperkeerdeiiskola.hu/ honlapról tölthető le. 

Regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével és a [email protected] címre történő visszaküldésével lehet. A kitöltött jelentkezési lapot postai úton is be lehet küldeni a versenyszervező E-misszió Egyesület levelezési címére (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.).

A jelentkezés határideje
2013. február 15.

Bővebb információ
http://csiperkeerdeiiskola.hu/