Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Veszíts el egy könyvet!

  • 2011. április 06.
  • Molnár András
Szerző: 
Molnár András

Egy új mozgalom van kibontakozóban hazánkban, amely játékos és kreatív módon próbálja izgalmasabbá varázsolni a könyvolvasást.

Mivel édesanyám könyvtáros, gyakorlatilag könyvtárban, polcok között nőttem fel - hamar megéreztem, milyen nagy élmény levenni a polcról egy könyvet, és felfedezni, mi található benne. Belepillantani az ismeretlenbe, átlapozni és visszatenni, vagy megragadni rajta, leülni és mélyebben megismerni.

Néha azonban én is gondban vagyok a könyvekkel. Van, hogy nem tudom, mit olvassak, ekkor egyszerűen csak megkérem a könyvtárost: ajánljon figyelmembe valamit. A tanácstalan könyv iránt érdeklődők és a megszállott molyok már egy egész izgalmas játékban is megtehetik mindezt.

A Veszíts el egy könyvet! internetes mozgalom lényege, hogy tagjai elhagynak egy-egy könyvet a városban, amit aztán mások megtalálnak és olvasás után újra elhagynak. A dolog lelke egy weboldal, ahol minden könyvhöz egyedi kódot igényelhetünk, ezt beleragasztjuk a könyvbe, amit egyszerűen ottfelejtünk egy egyetemi padban, buszmegállóban, orvosi rendelőben. A weboldalon feljegyezzük a körülményeket és várakozunk. Aki megtalálja a könyvet, és nyitott a játékra, a weboldalon bejelentkezve adminisztrálja, hogy megtalálta a könyvet, majd olvasás után ismét ott hagyja valahol. A weboldal eközben követi a könyv vándorlását - a könynek egy igazán izgalmas kalandban van része.

Kedvet érzel magadban a játékhoz? Nincs más dolgod, mint felmenni a könyvtárosok weboldalára, regisztrálni, elhagyni és fellelni. Jó szórakozást!

http://veszitsel.konyvtar.hu/