Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sikeres volt az ökoteregetés

  • 2011. szeptember 07.
  • Scheuer Zsuzsanna

Több mint 400 ruha cserélt gazdát Orosházán; a megunt, nem hordott holmikból jutott a rászorulóknak is.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szervezésében idén Orosházán is megtartották az ország több pontján már évek óta sikeresen zajló úgynevezett ökoteregetést. A program lényege, hogy a már megunt, kinőtt vagy éppen sohasem hordott ruháidtól megszabadulhatsz, és cserébe hozzájuthatsz más ruhadarabokhoz, kímélve a pénztárcádat is.

ruha csere-bere

A szervezők a Diáktanyán várták az érdeklődőket, miután több mint három hétig gyűjtötték az addig a szekrények mélyén lapuló „kincseket”. A leadott ruhákért tikett járt, amit aztán a "teregetés" napján lehetett beváltani cseredarabokra.

A program sikeresen zárult. Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens elmondta, hogy mintegy 600 használt, de még jó állapotú ruhadarab érkezett a felhívásra, ebből 440 került új tulajdonoshoz. Gondoltak a rászorulókra is: a megmaradt holmik a gyermekjóléti és a családsegítő központ közreműködésével jutnak el az érintettekhez.

A szervezők szerint várhatóan lesz folytatása is a programnak, melynek célja a ruha-cserebere mellett felhívni a figyelmet a túlfogyasztás káros szokására és a környezetvédelemre is.

Forrás: oroscafe.hu