Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kaposvári közgyűlés emelte a helyi szemétszállítás díját

  • 2012. május 12.
  • Pauló Gergő

Drágább lesz a szemétszállítás májustól Kaposváron, a lakossági díj éves szinten 2,45 százalékkal, a közületi 6,89 százalékkal nő; erről csütörtöki ülésén döntött a város közgyűlése.

Kéki Zoltán címzetes főjegyző az előterjesztés kapcsán utalt arra, a közgyűlés tavaly novemberben már döntött arról, hogy ez év elejével emelik a szemétszállítás díját, ám ezt egy decemberi törvény nem tette lehetővé, ezért a döntést visszavonták. A megyei jogú városok rangsorában a mostani emeléssel e díj tekintetében még így is az egyik legolcsóbb, az utolsó előtti Kaposvár - hangsúlyozta.

A somogyi megyeszékhely közgyűlése tavaly novemberben a szemétszállítási díjának nettó 3,67 százalékos emelését tervezte, de ezt decemberben visszavonta. A mostani emelésre egy törvénymódosítás adott lehetőséget.

A díjemelésről szóló előterjesztést a közgyűlés 16 igen és a 2 szocialista képviselő nem szavazatával elfogadta.

A szemétszállítás díjának emelése a lakosság számára a 35 és 120 liter közötti nagyságú edényre - annak méretétől függően - havonta nettó 3 és 13 forint közötti, míg a közületeknek 9 és 40 forint közötti többletköltséget jelent.

A lakosságnak a legkisebb, 35 literes edény után 88 helyett 91 forintot, egy 120 literes edény után 303 helyett 313 forintot kell fizetnie havonta, míg a közületeknek az előbbi edényméretek után 191 helyett 190, illetve 392 helyett 432 forintot.

Forrás: MTI