Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A környezetbarát önkiszolgáló mosoda

  • 2016. november 19.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

A környezettudatos üzleti vállalkozások és startupok fontos szerepet játszhatnak a környezetszennyezéssel és a klímaváltozással folytatott harcban. Ezek a kisebb kezdeményezések nagy változásokat érhetnek el a helyi közösségekben.

3 éve működik a Spin Laundry Lounge, ami egy környezetbarát önkiszolgáló mosoda az amerikai Portland város egyik fiatalos, feltörekvő negyedében. Az ötletgazda Morgan Gary, aki az egyetemen a fenntartható gazdálkodásról és a megújuló energiaforrásokról tanult.
Morgant mindig is érdekelték az önkiszolgáló mosodákban rejlő üzleti lehetőségek. Emellett szeretett volna létrehozni egy környezettudatos közösségi teret, ami összekovácsolja a helyieket. Ezért a fiatal üzletasszony pár éve úgy döntött, hogy MBA projektje témáját megvalósítja és megnyitja Amerika első környezetbarát önkiszolgáló mosodáját.
Az ökomosoda a legmodernebb energiatakarékos mosógépekkel és szárító gépekkel van felszerelve. A vendégek számára természetes mosóport kínálnak ingyen és kimérve, valamint azoknak, akiknek allergiás betegségeik miatt különleges tisztítási igényeik vannak, rendelkezésre állnak teljesen hipoallergén- és fehérítőmentes gépek is.

 

a kép eredeti forrása: spinlaundrylounge.com


Ezekkel a gépekkel szupergyors a mosás, de aki ezt sem bírja kivárni, az megihat egy italt a mosoda kávézójában. Ugyanis ez a mosoda nemcsak környezetbarát, de Morgant elképzelései alapján még közösségépítési funkcióval is bír.
A kávézó egészséges és természetes alapanyagokból készülő termékeket (többek között kávék, sörök és borok) és gluténmentes sütiket ajánl a várakozóknak. A lounge területén van WIFI, így munkavégzésre is kiválóan alkalmas.
Ez a kezdeményezés megpróbálja összehozni a környékbelieket és egy biztonságos és barátságos helyet biztosítani, ahol a szomszédok megismerhetik egymást és a helyi közösség részévé válhatnak. Az elhagyott zoknik mind ki vannak akasztva, hogy gazdáik akármikor visszamehessenek értük. De a sokáig gazdátlanul maradt ruhadarabokat a eladományozzák a rászorulóknak. A mosoda ingyen használtruha tisztítási szolgáltatást is biztosít jótékonysági szervezeteknek.

 

a kép és a hír közvetlen forrása: greenandcarelifestyle.blog.hu