Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 1 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kezdjük zöld szemlélettel a tanévet!

  • 2019. szeptember 05.
  • PKata

A szeptember a szülőkre legalább annyi feladatot ró, mint a gyerekekre, hiszen be kell szerezniük mindent, ami az iskolában szükséges. A zöld szemléletmódot azonban ilyenkor se vessük el, azaz érdemes az alábbi apró tippeket megfontolva megvásárolni, vagy beszerezni a valóban fontos iskolaszereket, amennyiben lehetséges.

 

Ne essünk túlzásokba!

 A legtöbb bevásárlóközpontban és írószerboltban jól látható listákat találunk mindarról, amire a tanév alatt szükség lehet. Az ilyen és hasonló felsorolások egyrészt hasznosak lehetnek, hogy semmi ne maradjon ki a beszerzésnél, a mennyiségek azonban sokszor túlzók, hiszen az üzlet a lehető legtöbb terméket szeretné értékesíteni. Ne vásároljuk fel tehát a boltot! Ha valamiből mégis keveset vettünk, év közben is tudjuk pótolni.

 

 Reuse és újra csak reuse

 Sokan anélkül indulnak neki az iskolakezdési bevásárlásnak, hogy megnéznék, mi maradt az előző tanévről. Évzáró után érdemes eldobozolni és felcímkézni a maradék füzeteket, jegyzettömböket, zsírkrétákat, mappákat, festékeket, körző- és töltőceruzahegyeket, hiszen így rengeteg mindent nem kell majd újból megvenni, és nem tornyosulnak otthon a felesleges iskolaszerek.

 

Csomagoljunk okosan!

 Az évkezdési rituálék talán legfontosabb eleme a könyvek és füzetek becsomagolása. Ha azonban jobban belegondolunk, a füzeteket nem feltétlen kell védeni, hiszen anélkül is tartósak és strapabírók, arról nem is beszélve, hogy a dekoratív, mintás darabokat kár lenne eltakarni. Ha egy mód van rá, a könyvek miatt se termeljünk műanyagszemetet, de ha mégis csomagolunk, a vastag, lehetőleg újrahasznosított papír is tökéletesen megfelel a kopások, karcok elleni védelemre.

 

Adjuk tovább a könyveket!

 Az épen megőrzött könyvek tökéletesen alkalmasak arra, hogy több évig használjuk őket. Remek módszer az évkezdési költségek csökkentésére, ha a bolti ár alatt kicsivel eladjuk a még használható könyveket. Akár örömet is szerezhetünk azzal, ha elajándékozzuk őket rokonoknak, barátoknak, vagy olyan családoknak, akiknek anyagi nehézséget okoz az iskolakezdés.

 

Vásároljunk minőségi tollat!

 Elsőre meglepőnek tűnhet a sorban, de gondoljunk csak bele, mennyi elromlott olcsó toll repül a szemetesekbe egy általános vagy középiskolai év alatt. A minőségi, lehetőleg fém, utántölthető tollakkal nemcsak, hogy sokkal kellemesebb írni, de akár évekig is működnek, élettartamuk végén pedig nem keletkezik belőlük műanyagszemét az óceánjainkban.

 

Forrás: https://www.zipmagazin.hu