Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Izlandon megoldást találtak arra, hogy emberek helyett mit ölelgessünk

  • 2020. április 20.
  • CsViki

A másoktól való távolságtartás (social distancing) a koronavírus-járvány megfékezésének a leghatásosabb szere, legalábbis jelenleg. Ez azt is jelenti sok minden más mellett, hogy az emberek tartózkodjanak attól, hogy másokat megölelnek. Azonban ennek pótlására Izlandon az állami erdészet jött elő egy ötlettel – írta az az Iceland Review.

A kelet-izlandi Hallormsstaður Nemzeti Erdészet munkatársai folyamatosan tisztítják a hófödte ösvényeket, hogy a látogatók nyugodtan sétálgathassanak, túrázzanak rajtuk anélkül, hogy túl közel kéne kerülniük más látogatókhoz, és azt is tanácsolják, hogy ismerkedjenek meg jobban az erdő lakóival, a fákkal.

Ha megölelsz egy fát, először a lábujjaidban érzed meg, majd felfelé a lábadon keresztül a mellkasodon át egészed a fejedig. Ez a relaxáció olyan egy csodálatos érzése, és készen állsz egy új napra és új az kihívásokra – mondta Þór Þorfinnsson, erdész.

Þorfinnsson figyelmeztetett arra is, hogy a látogatók ne egyből az első fát ölelgessék, menjenek beljebb az erdőbe, nehogy a fán keresztül kapják el a koronavírust azzal, hogy ugyanazt a fát ölelgeti mindenki.

Rengeteg fa van az erdőben. Nem kell, hogy nagy és vastag legyen, bármilyen méretű lehet – tette hozzá, ahogy azt is, hogy szerinte, ha öt percre átkarolunk egy fát, az már nagyszerű, több napra is kitartanak az előnyei.

Nagyon jó, ha közben be is hunyod a szemeidet, miközben átölelsz egy fát. Az arcomat a törzséhez nyomom és érezni kezdem a meleget és az áramlatokat, amik a fából belém folynak. Tényleg érezni lehet ezt – mesélte még Þór Þorfinnsson.

 

Forrás: 24.hu

Kép: skogur.is