Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Itt az újrahasznosítható legó

  • 2018. október 07.
  • PKata

A LEGO Csoport leszámol a műanyaggal. Persze ez nem igaz, csak a jövőben az elemek egy része fenntartható forrású, cukornád alapú műanyagból fog készülni. 

Mindezt 2030-ig szeretnék megvalósítani, amikor is az összes fő elem és csomagolás már az új alapanyagból lehet. Az új alapanyag a cukornád, gyorsabban nő mint ahogy feldolgozzák, ezért nagyon jó a fenntarthatósági mutatója. Az új LEGO elemek előállításánál a legfontosabb az volt, hogy megmaradjon az eddigi elemeknél elért magas minőség. Az elemek 98%-ban növényi alapanyagból készülnek, és több független minőség ellenőrző cég tesztjén is átment. A különbség egyáltalán nem mondtahtó látványosnak, a LEGO Csoport állítása szerint is csak szén-14-es (radiokarbonos) kormeghatározási módszerrel lehetne megmondani melyik elem miből készült. 

A legtöbbet feltett kérdés, hogy most akkor növény szagúak lesznek a LEGO elemek, és meg lehet őket enni? A válasz nem, és a cég figyelmeztet is rá, hogy ugyanúgy ne tegyük őket a szájunkba. A másik kérdés, hogy az elemek lebomlanak-e? A válasz az, hogy nem mert az elemeknek tartósnak kell lenniük, viszont könnyen újrahasznosíthatóak.

Sajnos ezt a promóciós készletet csak bizonyos országokban lehet megszerezni, amikor is ha 35 USD/GBP/EUR értékben vásárolunk akkor kapunk egyet ajándékba. A kiválasztott országok, az öt legnagyobb LEGO forgalommal rendelkező ország, Egyesült Államok, Kanada, Egyesült Királyság, Németország és Ausztria.

A 40320 egy limitált kiadású különlegesség, mellyel a cég a környezettudatos működésükben elért eredményt ünnepli. Gyűjtőknek igazán érdekes darab.

 

A teljes ismertető a kockafeszt blog oldalán olvasható