Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Igen nagy szégyen ránk nézve a Tisza és a Szamos szennyezése

  • 2021. április 23.
  • Andi

Romániából percenként legalább 50-70 PET-palack úszik át Magyarországra a Tiszán és a Szamoson. A Máramaros megyei tanács alelnöke szerint mozgó gátakat kellene létrehozni a két folyón, amelyek legalább fenntartanák a vízbe dobott hulladékok egy részét.

Olyanok vagyunk, mint a rossz felső szomszéd egy tömbházban, aki mindig eláztat: mi a magyar szomszédokat folyamatosan elárasztjuk szeméttel – közölte Radu Trufan, a Máramaros megyei tanács alelnöke a Főtér tudósítása szerint. Úgy tudja, hogy Romániából percenként legalább 50-70 PET-palack úszik át Magyarországra a Tiszán és a Szamoson, amit nagy szégyennek tart Radu Trufan. Trufan szerint nem ártana mozgó gátakat létrehozni a két folyón, amelyek legalább fenntartanák a vízbe dobott hulladékok egy részét.

 Humusz 1%

A portál emlékeztetett arra, hogy Áder János köztársasági elnök tavaly levélben kérte román kollégáját, Klaus Iohannist és Ukrajna elnökét, Volodimir Zelenszkijt, vessék latba befolyásukat azért, hogy megnyugtató megoldást találjanak a két ország területéről a folyókon keresztül Magyarországra áradó szemét ügyében.

 

A hulladékszennyezés már ott tart, hogy a Magyarországon 2019-ben üzembe helyezett hulladékmentesítő rendszer sem bírja már a a határon túlról növekvő mennyiségben érkező szemétáradatot.

 

Forrás: greenfo.hu

A kép forrása: pixabay.com