Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is lesz TeSzedd! – Már lehet regisztrálni a hulladékgyűjtő akcióra

  • 2022. április 21.
  • Jakab János

Idén immár tizedik alkalommal valósul meg hazánk legnagyobb és egyre népszerűbb hulladékgyűjtő eseménye, melyre keddtől jelentkezhetnek az önkéntesek – jelentette be Steiner Attila az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

A kormány kiemelt célja az illegális hulladékkal szennyezett területek felszámolása a Klíma-és Természetvédelmi Akciótervben foglaltak szerint, hiszen mindannyian tiszta környezetet, tisztább országot szeretnénk. Ezért nemrég megújult az illegális lerakók bejelentését fogadó Hulladékradar alkalmazás, amit eddig több mint 23 ezren töltöttek le és a segítségével már közel 70 ezer tonna hulladékot szállítottak el.

 

Steiner Attila hangsúlyozta, hogy a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció a környezettudatos gondolkodást, a lakossági szelektív hulladékgyűjtés elterjedésének erősítését, és az erre irányuló széles körű társadalmi szemléletformálást is népszerűsíti.

 

Az eseményen tavaly több mint 90.000 résztvevő 1900 önkéntes csoportban, 1500 helyszínen mintegy 3000 tonna hulladékot gyűjtött össze. A közösségi összefogást erősítő akcióban 650 oktatási intézmény és 272 államigazgatási szerv képviseltette magát, de a résztvevők között szép számmal akadtak munkahelyi közösségek, társadalmi szervezetek által létrehozott önkéntes csoportok és magánszemélyek is.

 

A hulladék elszállításáról és a gyűjtéshez szükséges eszközökről idén is az ITM gondoskodik, ez utóbbinál változás az eddigiekhez képest, hogy az eszközöket nem postai úton, hanem személyesen tudják majd átvenni a koordinátorok. Az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akció május 2-től 8-ig tart, regisztrálni a szelektalok.hu oldalon lehet április 24. 18:00 óráig.

 

Kép és cikk forrása: dontwasteit.hu