Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Környezettudatos nevelési módszertan képzés

  • 2010. május 10.
  • juci

A TÁR-S Közművelődési és Környezeti Nevelési Egyesület a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány pályázatán támogatást nyert el. A támogatott projekt címe: KÖRNYEZETI TÁRSAS - Környezettudatos nevelési módszertan élménypedagógiával.

 

  

A TÁR-S Egyesület szakemberei több mint egy évtizede kezdték el kialakítani azt az új tanulási formát, mely a komplex művészetpedagógia eszközeivel növeli az iskolai oktatás hatékonyságát az informális nevelés-oktatás területén. A komplex játszóházak (környezeti nevelési és történeti tematikák) az élményközpontú, cselekvő részvételen alapuló, játékos megközelítést és fejlesztést szolgálják.

Programunkat azoknak a szakembereknek, környezeti nevelőknek, pedagógusoknak, művelődésszervezőknek és civil szervezetben tevékenykedőknek ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni a TÁR-S Egyesület által kidolgozott komplex játszóházi módszertannal a környezeti nevelés területén. A módszer elsajátítása a későbbiekben hozzájárulhat a saját településükön, közvetlen mikro-környezetükben való munkalehetőség megteremtéséhez civil kezdeményezésként.

A program első felében bemutató foglakozást tartunk a környezeti neveléshez kapcsolódó Hulladékos játszóházzal, melyet a Hulladék Munkaszövetség munkatársaival közösen dolgoztunk ki. A program másodok részén pedig sajátélményű tréningen vehetnek részt az érdekélődők.

A bemutató foglalkozás után közvetlenül, beszélgetésre hívjuk a résztvevőket, ahol az informális nevelés-oktatás tendenciáiról, az élménypedagógiáról, művészeti s környezeti nevelésről kezdeményezünk eszmecserét.

Másnap sajátélményű első modulos képzésen, tréningen vehetnek részt a jelentkezők, ahol betekintést nyerhetnek és kipróbálhatják a különböző pedagógiai módszerek komplex alkalmazását (élménypedagógia, drámapedagógia, környezeti nevelés, játékvezetés, csoportmunka, személyiség- és társas nevelés). Valamint áttekintést kapnak a fenntartható fejlődés mikéntjéről és a civil szervezeti létről.

 

A tréningen való részvétel feltétele 5000 Ft részvételi díj befizetése és együttműködési megállapodás kötése.

Részletes tematikát a képzés két napjáról 2010. május 10. után lesz elérhető, a jelentkezőknek megküldjük.

A bemutató foglalkozás és tréning időpontja Pápán 2010. május 21. péntek és 22. szombat, Jókai Mór Művelődési Központ

A szegedi program tervezett ideje 2010. szeptember, pontosítás a későbbiekben.

 

A pápai jelentkezéseket ide várjuk: Sós Mari, [email protected], tel: 06-30-282-8961
A szegedi jelentkezéseket ide várjuk:
Papp Szilvi, [email protected], tel: 06-30-757-0788
A budapesti jelentkezéseket ide várjuk:
Pilinger Zsuzsa, [email protected], tel: 06-70-328-8053

 

A komplex játszóházakat itt tekinthetik meg: www.marczi.hu, www.legendaegyesulet.hu, www.babegyesulet.hu