Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 3 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Humusz Ház az ImagineBudapest sétájának állomása

  • 2020. november 10.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

Az Imagine Budapest egyik legújabb sétáján a fenntartható városi élet kérdését járja körül, amibe mi is besegítünk!

 

A Humusz Ház az elmúlt hónapokban az ImagineBudapest egyik legújabb sétájának állomása lett!

A tematikus városi séták önmagukban is a fenntartható turizmus részei, de a Kislábnyommal Újbudán - ha téged is szorít az ökocipő program témájában is a zöld városi létet járja körül.

A Humusz Ház az ImagineBudapest sétájának állomása

Doró Viki környezetvédelmi újságíró, a Recity Magazin szerkesztője kalauzol végig minket a zöldülés útján, és utolsó állomásként a csodálatos kertünk is arra szolgál, hogy megmutassa: városlakóként is sokat tehetünk azért, hogy egyre kisebbre szorítsuk az ökológiai lábnyomunk.

A séta kiindulópontját gyakorlatilag az a nyomás adta, hogy hogyan is lehet hirtelen az ember vega, öko, zöld, környezettudatos és csomagolásmentes - vagy egyáltalán mit is jelentenek ezek a fogalmak egy nyüzsgő nagyvárosban. Szó esik vízről, fair trade termékekről, közlekedésről, könyvekről - amikből még többet tanulhatunk, és hogy gyakorlati segítséget is kapjon az érdeklődő, nem csak minket látogatnak meg a séta során, de felkeresik még a Pagony könyvesboltot, a Liget boltot és a Kelet kávézót is.

A Humusz Ház az ImagineBudapest sétájának állomása

Sokan úgy érzik, lemondással jár a zöld életmódváltás, miközben valójában tudatos újratervezést jelent. Persze, ez sem könnyű feladat. Apró lépésekkel kell kezdeni, olyan változtatásokkal, amelyekkel nem lépünk ki a komfortzónánkból, épp ezért könnyen teljesíthetők és sikerélményt adnak. Innen lehet aztán továbblépni, feszegetni a határainkat.

Ha még többet olvasnál a sétáról, a Marie Claire cikkét ajánljuk, de ha a következő időszakban már útra is kelnél az Imagine csapatával, regisztrálj a sétára!

 

Képek forrása: Dóró Viki