Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fekete István Oktatóközpont

  • 2010. november 17.
  • graczek

Közel tízévnyi vágyakozás és kuporgatás, pályázatírás után 2004-ben épülhetett fel a Fekete István Oktatóközpont Túrkeve városközpontjától nem nagyon távol, a Városkerti Véderdõben. Ehhez – némi szerencsével – sikerült hozzávásárolni a régi „városkert” néven ismert ingatlan jó részét, és így jöhetett létre a hat hektáros erdõ közepén a ma ismert oktatóközpont.

Ez nem csupán három civil szervezetnek ad otthont, de immár alapvetõ jelentõséggel bír a város konferenciaturizmusának kialakításában, az ökoturizmusban, a táborszolgáltatásban, a helyi lovas élet fejlesztésében is.

A Túrkevét és a tájat valóban megismerni szándékozók számára megkerülhetetlen az oktatóközpont felkeresése.
Az idelátogató itt bővebb tájékoztatást kaphat városunk múltjáról, természeti értékeiről, és számos szolgáltatásból válogathat ízlésének és érdeklődésének megfelelően, és számos szolgáltatás közül válogathat.

Az Ecsegi úti bejárót táblák jelölik, az erdőt, benne az állattartó épületeket és az oktatóközpontot egy nagy udvaron keresztül lehet megközelíteni.

Az érkezőt fogadó épületben fazekasműhely működik, és a bejárat mellett állattartás látható egy bemutató gazdaságban. Lovaskocsis túrára vagy túralovaglásra is lehet jelentkezni.

Beljebb, a fák árnyékában található az oktatóközpont épülete, ahol bővebb tájékoztatással állnak az idelátogatók rendelkezésére.

Azonban az eredetileg főként környezeti nevelésre, ökoturizmusra tervezett létesítmény idegenforgalmi jelentősége egyre nő, hiszen számos olyan kiegészítő szolgáltatás is kialakításra került, illetve van kialakítás alatt, amelyek egyre komplexebb módon tudnak turisztikai szolgáltatást nyújtani minden ideglátogatónak.

Ezeket a szolgáltatásokat hivatott a jelen kiadvány bemutatni.

Bővebben