Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladékmentes háztartás online tanfolyam indul

  • 2018. október 03.
  • Csilla

Szeretnél kevesebb hulladékot termelni, környezettudatosabbá válni? Érdekel a zero waste, vagyis a hulladékmentes életmód? Tanuld meg azokat a könnyen alkalmazható, kipróbált módszereket, amelyekkel pénzt és időt spórolva válhat a háztartásod hulladékmentessé! Most 10% kedvezménnyel tudsz jelentkezni a Hulladékmentes.hu tanfolyamára!

Ez nem az a tanfolyam lesz, amitől egy csapásra, észrevétlenül kiürül a kukád tartalma úgy, hogy neked a kisujjadat sem kellett érte mozdítanod. Nem fogsz olyan fortélyokat tanulni, amivel varázsütésre spórolsz meg hirtelen egy csomó pénzt, nyersz minőségi időt és egészségesebb étkezést. Lesz azonban sok tanulás, útmutatás, valamint a sikerek kapcsán érzett öröm, hogy igen, ezt is megcsináltad!

Ezt a tanfolyamot azért készítettem el, hogy segítsek neked eligazodni a temérdek információ között és biztos alapokat, útmutatót adjak ahhoz, hogy gördülékenyen, felesleges körök nélkül csökkenthesd a háztartásod hulladéktermelését úgy, hogy közben képbe kerülj a tudományos háttérrel és az ehhez kapcsolódó egyéb környezetvédelmi területekkel is.

Itt nem lesz időhúzás, nem lesz felesleges fecsegés elméletekről, nem fogok unalomig ismételni mondatokat. Egy olyan rendszert ismerhetsz meg, ami rugalmasan figyelembe veszi a te személyes lehetőségeidet is.


A tanfolyamot Kump Edina környezetkutató, hulladékcsökkentési szakértő, a Hulladékmentes.hu alapítója tartja. A Humusz Szövetség szakmai ajánlásával! A tematikáról és a tanfolyam részleteiről itt tudsz bővebben olvasni.


Hulladékmentes háztartás - szemléletváltó tanfolyam az alábbiakat tartalmazza:

  •         Heti 3 lecke, 8 héten keresztül.
  •         Kiegészítő segédanyagok.
  •         Örökös hozzáférés a tanfolyami felülethez.
  •         Titkos Facebook-csoport tagság, csak a tanfolyami résztvevőknek.
  •         Kérdezési lehetőség a tanfolyami felületen.
  •         Pénzvisszafizetési garancia.
  •         Kedvezménykuponok a Hulladékmentes.hu webáruházba.


Eredeti ár: 29.990 Ft egy vagy két részletben

10% kedvezmény jár a tanfolyamra, ha a [email protected] e-mail címen jelzed, hogy Humusz kedvezménnyel szeretnél az októberben induló tanfolyamra jelentkezni.

Jelentkezési határidő: október 11., 15 óra



Vélemények a tanfolyamról

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem ezen az online tanfolyamon!
Engem ami a leginkább megfogott, az a menütervezés (zero waste receptkönyv, heti menüterv, bevásárlólista, stb.) és a kapszula gardrób. A két hónap alatt leginkább a minimalizálás/szelektálás folyt nálunk, és még mindig nem értem teljesen a végére… viszont egyre átláthatóbb a lakás, és a cuccok benne, és ez nagy örömmel tölt el. Emiatt a szemét mennyisége nem igazán csökkent, sőt, de amit csak lehet, megpróbálok elajándékozni, szelektíven gyűjteni, stb. Emiatt is kicsit lassúbb a folyamat, mert ki kell találjam, hogy a sok felesleges kacat hol talál új gazdára, vagy hová lehet leadni (nálunk itt falun még nem igazán van szelektív hulladékgyűjtés).
Ősztől tervezek én is egy nulla hulladék workshopot itt Csíkszeredában, majd kéthavi találkozókat a “nulla hulladékos” helyi közösségnek. Egyre izgatottabb vagyok…
Haba Tünde

 

A tanfolyam nagyon sokat adott, szemléletben, tudatosságban. Nagyon élveztem az összes leckét és hiányzott is, amikor vége lett. A tanfolyam előtt, már több mindent megvalósítottam, de nagyon jó volt átnézni újra az egyes területeket és újabb és újabb információkkal gazdagodni és újabb és újabb szokásokat megvalósítani.
Pintér Anita

 

Örültem, amikor megláttam a felhívást. Sok dolgot kipróbáltam már, hogy csökkentsük az itthoni hulladék mennyiségét, de van még mit fejlődni…
Sok cikket olvastam a témával kapcsolatban, és számos nyilatkozatodat/előadásodat láttam, nagyon tetszik amit csinálsz, de úgy gondoltam, van még mit mesélned/tanítanod (hiszen egy néhány perces nyilatkozatba nem fér bele minden). Azért jelentkeztem a tanfolyamra, mert egyre sürgetőbbnek érzem, hogy MINDEN tőlem telhetőt megtegyek azért, hogy példával tudjak elől járni a családomban és a környezetemben is és a hulladékkérdés egy olyan terület, ami nagyon sok más területre kihat és ami szerintem a legsúlyosabb problémák közé tartozik (és amit nagyon sokan nem vesznek komolyan).
Sokan tudják rólam, hogy törekszem a környezettudatos életre, és így is van, de tudom, hogy még nagyon sokat kell változnom. Szeretném ezt az életmódot hitelesen képviselni, de most úgy érzem, kicsit elakadtam.
Zsemberovszky Veronika (édesanya, biológia tanár)