Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hörcsögöt, kutyát is kidobnak a szelektívbe

  • 2020. június 22.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail

A hulladékkezelő vállalkozások már hozzá vannak szokva, hogy a legkülönfélébb kidobott termékeket találnak a lakossági kommunális gyűjtőedényekben, vagy a szelektív gyűjtőszigeteken. Nem egyszer bizony megunt, kidobott állatot is... Egy csütörtöki kaposvári eset azonban még a harcedzett munkatársakat is meglepte.

 

"Ezúton szeretnénk felhívni a Lakosság figyelmét, hogy sem ÉLŐ, sem elhullott állatokat ne helyezzenek a hulladékgyűjtő edényekbe!! Élő állatok esetében ez a tettük az állatok halálát okozhatja. - írta tegnapi közösségi oldalas posztjában a hulladékkezelő cég.

"A mai nap folyamán találták a szelektív válogató csarnokban dolgozó kollégáink a hulladék között a képen látható két teknőst. Kritikus az állapotuk!"

Bár a szervezet dolgozói azonnal a közeli állatmenhelyre vitték a két teknőst, azokon már nem lehetett segíteni. A páncéljukon látható sérülésekből következtethetően korábban sem megfelelő körülmények között tartották őket. Az állatorvos az egyik megyei hírportálnak úgy nyiatkozott, nem egyedi az eset sajnos, szemetes mellé kihajított törött gerincű hörcsögöt, kiskutyákat is bevittek már hozzájuk korábban. Máskor pedig egy oszló fél disznó tetemét rejtette a kék kuka, amely szigorúan csak műanyag, papír és színesfém gyűjtésére alkalmas.

 

forrás: zipmagazin.hu