Helen könyvtára

  • 2019. augusztus 21.
  • Abigail
Szerző: 

Azt hinné az ember, hogy az e-könyvek megjelenése óta az "igazi" könyvek leáldozóban vannak.

Én még azok közé tartozom, akik szeretik kezükbe venni a könyveket, érezni a papír illatát, rendezgetni őket a könyvszekrényemben.

Nagyon megörültem, amikor meghallottam, hogy könyvtárat nyitottak a munkahelyemtől néhány perc sétára lévő Camponában.

Nem is akármilyet, bizalomkönyvtárat.

Röviden az a "szabály", hogy amennyi könyvet viszel, annyit hozhatsz el. Arra is van lehetőség, hogy ha csak elhoznál könyvet, akkor becsületkasszába fizess egy tetszőleges összeget. Az összegyűlt pénzt hátrányos helyzetű gyermekekhez juttatják.

Elmentem egy kis felfedezőtúrára a könyvtárba, hogy Nektek is megmutassam, hiszen ez nem csak egy könyvtár, hanem közösségi tér is egyben.

Ha helyben olvasgatnál egy kicsit, megteheted például ezen a raklapokból összerakott kényelmes kanapén, egy kávéval, mert még kávéautomata is van. 

A könyveket, amelyeket hozol, csak tedd az asztalra, a könyvtáros majd elrendezi őket, a polcokon témák szerint vannak rendezve a könyvek. Szépirodalom, sütés-főzés, állatok, idegen nyelvű könyvek, gyerekkönyvek, stb. Minden korosztály megtalálja, ami kedvére való.

Arra is van lehetőség, hogy ha szeretnél egy bizonyos könyvet, vagy van kedvenc szerződ, akkor feliratkozol az egyébként nagyon kedves és segítőkész könyvtárosnál, felírja a neved, és ha esetleg megérkezik a választott könyv, félreteszi Neked.

Helen könyvtárában folyamatosan szerveznek felolvasó-esteket, programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt, érdemes a Campona facebook oldalát figyelni, mert folyamatosan tájékoztatnak az eseményekről.

Ajánlom mindenkinek ezt a csöndes kis könyvtárat, ahol kényelmesen tudsz helyben olvasni, "mazsolázgatni" a könyvek között, sziesztázni. :)

 

forrás: konyvbirodalom.reblog.hu