Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 2 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hatalmas veszteség az államosított kukaholdingnál

  • 2018. december 12.
  • Abigail
Szerző: 

Előző évi veszteségénél bő kétszer nagyobb, mínusz 3,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2017-et a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV).  

 

A cég saját tőkéje egy év alatt 3,7 milliárd forintról mínusz 3,7 milliárd forintra esett, így eredménytartaléka mínusz 2,4 milliárdról mínusz 8,3 milliárdra romlott, írja a Világgazdaság , melyet Mészáros Lőrinc múlt héten ajándékozott oda a nagy nemzeti médiaholdingnak.

Az NHKV-nak május 31-ig kellett volna leadni a beszámolót, ám ez csak most sikerült nekik. A nagy bukó mellett azért volt olyan mutató, ami javult. A társaság árbevétele például 63,1 milliárd forintról 86,2 milliárdra nőtt.

Mivel „a jegyzett tőkéhez képest a saját tőke értéke jelentős mértékben negatív előjelet mutat (…) veszélyeztetve van a társaság vállalkozásának folytatása” – idézi a lap a Moore Stephens K-E-S Audit Kft. 2018. július 12-i dátumú jelentését.

A könyvvizsgálói jelentés szerint a nehézségek egyik oka lehet a hulladékgazdálkodási tevékenységre és a bevétel elszámolására vonatkozó, nem megfelelő szabályozási környezet. Emellett nincs kielégítően szabályozva a társaság tervezett tevékenységi köre, a vagyonkezelés sem, ezért a hosszabb távú vagyongazdálkodás, eredményelszámolás és finanszírozás érdekében ezt a szabályozást és az üzleti modellt is célszerű áttekinteni.

 

forrás: magyarnarancs.hu