Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pedagógusképzések

  • 2011. május 23.
  • névtelen (nem ellenőrzött)

Felnőttképzés

A Humusz Szövetség előadásokat, foglalkozásokat és képzést tart pedagógusok számára a fogyasztói társadalom és a hulladékgazdálkodás környezeti összefüggéseiről.

Akkreditált pedagógus továbbképzés


 A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei című 40 órás akkreditált pedagógus továbbképzésünket ősszel (októberben) ismét szeretnénk elindítani, melynek újboli akkreditálása folyamatban van.

Részletes információ augusztus végén a honlapon és az axi[kukac]humusz.hu email címen kapható.

 

   

 

A tanfolyam résztvevői megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám - fogyasztás - hulladék összefüggésével és következményeivel, valamint a fogyasztói társadalomból a fenntartható társadalom felé vezető út hulladékgazdálkodással kapcsolatos lépéseivel a hétköznapi ember nézőpontjából.

A képzés során nagy hangsúlyt fektetünk a közös gondolkodásra, csoportmunkára. A résztvevők sok-sok érdekes módszerrel ismerkedhetnek meg, melyek segítik az ismeretek átadását a gyerekeknek, valamint gyakorlatias ötleteket adunk a környezetkímélőbb iskola működtetéséhez.

A képzést elsősorban az 1-12. osztályban tanító pedagógusoknak és környezeti nevelőknek ajánljuk, de más érdeklődőt is szeretettel várunk.

Az akkreditált pedagógus továbbképzésunk 40 órás. A képzés során 40 kreditpont számolható el.

A képzés min. 12 fő jelentkezése esetén indul el.

Helyszín:
Humusz Ház, 1111 Budapest, Saru u. 11.

 

További információ:
Némethné Kavecsánszki Alexandra
oktatási programvezető
axi (kukac) humusz.hu

 

Ízelítő a korábbi képzésekből

 

Környezetvédelmi képzés óvópedagógusok és tanítók részére 

Tanárok hulladékos tanárai voltunk

Kedvcsinálónak néhány idézet a korábbi képzések résztvevőitől:

„A kapott anyagokat és a cd-ket, játékokat már kipróbáltam az óráimon, és nagy sikert arattak a gyerekek körében. Nagyon hasznos, módszertani ötletekben gazdag tanfolyam volt, propagáljátok, hogy minél többen ismerjék meg munkátoknak ezen területét is."

„A tananyag logikusan felépített, minden témát körbejárt. Az előadások, gyakorlatok élvezetesek, rendkívül hasznosak Bármikor szívesen hallgatnám még."

„Az itt alkalmazott módszerek, játékok segítik, hogy a gyerekeknek érthetően és változatosan tudjuk átadni az ismereteket."