Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 4 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Búcsúzunk Müllerné Nagy Krisztinától

  • 2020. május 17.
  • Peti

Szomorú szívvel veszünk búcsút egykori kollégánktól, Müllerné Nagy Krisztinától, aki 2020. május 5-én elhunyt.

 

Nagy Kriszta

Egy projekt kapcsán ismerkedtünk meg veled, Te lettél a Humusz Szövetség Zöld Óvoda Program helyi mentora a Közép Magyarországi Régióban. Nem csak szuper óvodapedagógus, hanem környezeti nevelő is voltál. Mikor először vezettél végig az Erzsébetvárosi Magonc óvodában, csak ámultam a színes termeken, a környezetbarát módon kialakított csoportszobákon és azon, hogy a belvárosban, egy ilyen kis területen is megtaláltátok a kertészkedésre, madáretetésre, madáritatásra, komposztálásra a módot, és maximálisan kihasználtátok a rendelkezésetekre álló lehetőségeket. Nem kifogásokat kerestél, hanem kitaláltad és megvalósítottad azokat.

 

Egy előadásodban azt mondtad: 

„Sok örömet szerez nekünk, pedagógusoknak a gyerekek őszinte rácsodálkozása, és tudjuk, milyen nagy hatással lehetünk rájuk - ezt nem hagyhatjuk ki, hiszen nemzedékekre lehetünk közvetve hatással.”

És milyen igaz… nem csak muszájból csináltad ezt a tevékenységet, lételemed volt a környezet- és természetvédelem. Sokat tanultam tőled, de nem csak én, hanem az ország több száz óvodapedagógusa is, akik segítségeddel ötletet kaphattak és elsajátíthatták a zöld szemléletet!

 

Köszönjük több évtizedes munkádat és tisztelettel adózunk előtte!

Szeretettel gondol Rád a Humusz Csapata.

gyászjelentés

(kattintással nagyítható)