Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Brutális szemétdíj jöhet

  • 2016. július 18.
  • sklania


Ősszel egyszerre érkezhet a háztartásokhoz fél év szemétszállítási díja. Addig ugyanis úgy néz ki, nem tudja megoldani a zsámlázást az államosított szemétcég.

Április óta nem küldenek számlát a hulladékszállító cégek a lakosságnak az ország legtöbb településén, mert az állami hulladékgazdálkodó cég, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-nek április eleje óta nem sikerül megoldani a számlázást. Emiatt a családok várhatóan ősszel egyszerre kapnak majd egy hat-hét havi díjat magában foglaló számlát, ami elérheti a 18-21 ezer forintot - írja az MNO.

A nemzeti kukaholdingként emlegetett vállalatnak áprilisban kellett volna átvennie a számlázási feladatot a jórészt önkormányzati szemétszállítási cégektől. Erre azonban képtelen volt, így a ki nem küldött csekkek miatt egyre halmozódik a lakosság díjhátraléka – tudta meg a lap Schmidt Jenőtől, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökétől.

Sokan az egyhavi, mintegy 3 ezer forintos díjjal is adósak maradnak, így kérdés, hogy a sokhavi díjat ki tudják-e, vagy ki akarják-e fizetni. Még a jobb módú közép-magyarországi régióban is csak a lakosság 80-90 százaléka fizet pontosan. Emiatt a háztartásoknak a szemétszállítási szolgáltatókkal szemben országos szinten eddig felhalmozott, hozzávetőleg 13 milliárd forint adóssága az év végére akár meg is duplázódhat – állítják hozzáértők.

 

forrás:

http://hvg.hu/gazdasag/20160716_Brutalis_szemetdij_johet